Szeretném a tanácsát kérni,hogyan oldható meg a következő dolog:Nekünk van Dunakeszin egy előkertes kétszintes lakásunk,amit 22 millióért vásároltunk meg,ebből még 14 millió hitel van rajta.
Két pici babánk van, és rájöttünk, hogy rossz választás a gyerekek miatt, mert a felső szinten vannak a gyerekszobák,ezét naponta a pici babákkal le-föl szaladgálni nagyon megterhelő.
Szeretnénk egy szintes lakást venni,és a hitelünket átvinni az újabb ingatlanra. Hogyan kivitelezhető ez?

Tanácsát előre is köszönöm és várom válaszát!
Üdvözlettel:Tekla
Kérdést feltette: Tekla

Kedves Tekla!

A hitel átjegyeztetése nem olyan egyszerű dolog. Az átjegyzéshez ugyanis az ingatlannak már az Önök tulajdonában kell lenni.

A hitelezési gyakorlat szerint lakáscsere esetén az ingatlant terhelő jelzáloghitel visszafizetendő, s az újabb lakás vételára újabb lakáskölcsönből finanszírozható.

Amennyiben a második lehetőség lesz a megoldás, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a jelenlegi lakáshitel konstrukciókat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy hitelfedezet cseréje esetén egy nagyobb értékű ingatlan vásárlásánál, a munkáltatói kölcsön önerőnek számít-e?
Továbbá, a jelenlegi CHF hitelem, hány százalékát teheti ki az új ingatlan értékének?
Köszi, Erika

Tisztelt Hitelnet!
Új lakás vásárlása esetén (nem végtörlesztés) adhat a munkáltató kamatmentes kölcsönt a dolgozónak, vagy van egy minimális kamat, amit fel kell számolnia? Muszáj bankon keresztül bonyolítani ezt az ügyletet? Melyik törvény/jogszabály van most érvényben ezzel kapcsolatban?
Köszönöm előre is a válaszukat!

Üdvözlöm Önöket!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeink vannak, mit kell tudnom, ha egy 8 éve vásárolt akkor teljesen új lakást, melyhez szocpolt igényeltünk 2 gyermekre, azóta az egyik gyermekem 7 és fél éves, a másik jelenleg 5 és fél éves, az évenkénti adójóváírást is igénybe vettük, és állami kamattámogatású forint alapú hitelünk van, amit még 13 évig törlesztenénk.
Jelenleg szeretnénk telket vásárolni, és építkezni, most egy 70 nm-es lakóterű lakásban élünk, a tervünk egy 110 nm-es sorház lenne.
Érdeklődnék, hová kell mennünk, úgy tudom, hogy a szocpolt, és a kamat jóváírást letétbe kell helyeznünk. A hitelünket, ami jelenleg 6.000.000 Ft még át lehet-e vinni egy új építésű lakásba, vagy esetleg hogy tudnánk azt megoldani, hogy ne kelljen visszafizetni, mert úgy is kell 6.000.000 Ft-ot ismét felvennünk, de ha újbóli hitel a megoldás, jelenleg melyik hitelkonstrukció a legjobb, mert az első hitelünknél, 6%-os kamattal kaptuk.
Köszönöm a tájékoztatásukat.
Gabi

Kedves Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy lakásunk amit szeretnénk eladni, szocpol van rajta. Csak ugyanolyan értékű ingatlanra lehet áthelyeztetni a hitelt és a szocpolt? Vagy ha kisebb értékű lenne az új (használt) ingatlan, akkor is megmaradna a jelenlegi törlesztő vagy azt újra számolják?
Köszönöm válaszukat!

Jó estét!
Vidéken van egy családi házam, amit értékesíteni szeretnék, de jelzálog van rajta. Azt szeretném kérdezni, át lehet-e rakni másik ingatlanra a jelzálogot, hogy tehermentes legyen a ház? A jelzáloghitel fizetve volt rendesen!
Válaszukat köszönöm!

Tiszteletem.
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy másik ingatlant és arra szeretnem átrakni a hitelem a másik házról, de el vagyok maradva a hitellel. Így is lehetséges a hitelcsere? Mert a házamat megvennék, de a hitelt ha visszafizetnem egy összegben, szinte semmi nem maradna.
Köszönöm a segítséget!