Áruhitelek kiváltása

Tisztelt Hitelnet!

A karácsony a mi családunkban sem múlt el hitelfelvétel nélkül. Kétféle árucikket is vásároltunk, így két áruhitel költségeit is elkezdtük fizetni, összesen havi 26 000 forint értékben. Az összes felvett hitelösszeg 215 000 forint.

Azt szeretném megkérdezni, hogy létezik-e olyan hitel, amivel áruhiteleinket kiválthatnánk, és a havi törlesztők némileg csökkenést mutatnának? Vagy ez csak egyéb hitelfajták esetében valósítható meg?

Párommal mindketten rendszeres jövedelemmel rendelkezünk. Kettőnk együttes keresete havi átlagban 250 ezer forint körül van. Folyamatos munkaviszonyunk több évre nyúlik vissza. Mindkettőnk munkaszerződése határozatlan idejű. Munkabérünket folyószámlára kapjuk. Az áruhiteleken kívül egyéb tartozásunk nincsen. Egy tehermentes lakásunk van, de gondolom ekkora összeg felvételéhez nincs rá szükség.

Köszönöm a választ.
Angéla

Kedves Angéla!

Hitelkiváltáshoz a bankok kínálatában létezik az úgynevezett adósságrendező hitel, mellyel korábbi tartozások egyenlíthetők ki. Ám ezt a fajta hitelt a bankok ingatlan fedezete mellett nyújtják, s viszonylag nagyobb összegű hiteligény esetén érhető el.

Meglévő áruhiteleiket esetleg személyi kölcsönből tudnák visszafizetni, kérdés azonban, hogy érdemes-e emiatt újabb hitelfelvételbe vágni. A fedezet nélkül nyújtott kölcsönök kamata ugyanis közel azonos az áruhitelek kamatával, vagyis nem valószínű, hogy számottevő törlesztő részlet csökkenést érnének el.

A személyi kölcsönként igényelhető hitelek törlesztő részletének megismeréséhez kérjük, vegyék igénybe online Hitelkalkulátorunkat, s a kalkulációhoz válasszák a “Személyi kölcsön fedezet nélkül” hitelcélt. A kalkulációból megismerhetik a bankpiacon jelenleg elérhető legkedvezőbb személyi hiteleket, s a kapott törlesztő részletet összevetve áruhiteleik havi törlesztésével, láthatják, hogy jól járnának-e az ily módon történő adósságrendezéssel.

Amennyiben a hitelfelvétel mellett döntenek, online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után további információkhoz juthatnak az adott konstrukcióra vonatkozóan. Hitelszakértőink díjmentesen elkészítik személyre szóló hitelajánlatunkat, s vállalják a teljes körű – szintén díjmentes – hitelügyintézést.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x