Tisztelt Szakértő!

A közeljövőben terveznék vidéken egy “olcsóbb” (4-5 millió körül) ingatlan vásárlást. A fizetésem (177 000 Ft) jelenleg eléggé le van terhelve törlesztő részletekkel (havi 76 000 Ft). Emiatt ha jól sejtem, nem férne bele még egy fix törlesztő részletű, hosszabb kamatperiódusra felvett lakáshitel sem. Emellett emelt családi pótlékot (23 300 Ft) és ápolási díjat kapok (90 000 Ft).

A kérdésem az lenne, hogy a bankok a családi pótlékot teljes körű jövedelemként, bevételként számolják? Valamint hogy nincs olyan bank, ami bevételként figyelembe venné az ápolási díjat is? Ha számítana az ápolási is, akkor már több lenne a havi bevétel és hátha megoldható lenne egy kisebb összegű lakáshitel.

CSOK-kal nem számolok egyelőre, mert az olcsóbb ingatlanok úgysem felelnek meg a CSOK feltételeknek, ebbe már többször belebuktam sajnos. Kezest nem tudok bevonni, plusz ingatlanfedezet nincs, egyedül szeretném felvenni a lakáshitelt.

Érdeklődtem személyesen korábban két független hitel ügyintézőnél, de konkrét választ nem kaptam, hogy mire számíthatok. A talán lehet, és majd utána nézek választ kaptam. Azóta is utána néz, ez már fél éve volt.

Köszönöm válaszukat!
Jucika

Kedves Jucika!

A hatályos JTM szabályok alapján, ha az igénylő igazolt nettó jövedelme 400.000 Ft alatt van, akkor egy legalább 10 éves kamatperiódusú hitel esetében jövedelmének legfeljebb 50%-át fordíthatja hiteltörlesztésre. Ebbe az 50%-ba bele kell férnie a már meglévő és a felvenni kívánt hitel havi törlesztő részletének is.

Bankonként eltérő a gyakrolat a családi pótlék elfogadását illetően. Van olyan pénzintézet, ahol minden további nélkül figyelembe vehető a családi pótlék. Van azonban olyan hitelintézet is, ahol vannak bizonyos megkötések. Bankpartnereink között szintén van olyan pénzintézet, amely az ápolási díjat is figyelembe veszi a jövedelemvizsgálat során. Erről az eredeti határozat vagy ha volt felülvizsgálat, akkor a felülvizsgálat eredményét tartalmazó határozat benyújtása szükséges.

A használt lakásra vonatkozó CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Azt, hogy magával a célingatlannal szemben milyen követelmények vannak, ITT olvashatja. Az elfogadható fűtési módokról bővebb információt ITT talál.

További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ápolási díjat kapok 180.000 Ft, valamint családi pótlékot 20.300 Ft és nyugdíjat 43.000 Ft-ot. Szeretnék kölcsönt felvenni, hogy meg tudjam venni ezt a házat, amiben most lakom. Tudnak-e olyan bankot ajánlani, ahol ezekkel az összegekkel kaphatnék kölcsönt?

160 ezer forintos ápolási díjra lehet hitelt felvenni?

Üdv.
Ápolásit a gyodot 113 ezer Ft havi melyik bank fogadja el?

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék,hogy a CIB Bank elfogad másodlagos (adóstárs) ápolási díjat?

Kedves Szakértők!
Köszönöm válaszukat! Ezek szerint talán van remény a közeljövőben egy olcsóbb ingatlan vásárlásra. Említették, hogy van olyan pénzintézet a bankpartnereik közt, ahol a munkabér mellett az ápolási díjat is figyelembe veszik bevételként. Melyik bankhoz érdemes fordulni megérdeklődni konkrétabban a jövőbeli lakáshitel felvételével kapcsolatos részleteket? Vagy, amikor már konkretizálódik az ügylet (meg lesz a kiszemelt ház stb.) keressem Önöket?
Köszönöm szépen!