Tisztelt Hitelnet!

Angol-magyar házaspár vagyunk, a magyar fél is ki lett jelentve magyarországi lakcímről, mivel már nagyon régóta kinn tartózkodik. Szeretnénk Budapesten ingatlant vásárolni albérlet kiadásának céljából, majd pedig előbb-utóbb szeretnénk Budapestre költözni és saját lakóhelyként igénybe venni a lakást.

Tudunk-e Magyarországon hitelt felvenni kb. 20-25%-os önerővel?

Maximum 35 millió Ft értékben szeretnénk vásárolni Budapesten. Mindkét fél Angliában dolgozik vállalkozóként folyamatos jövedelemmel. A hitel elsősorban havi albérlet jövedelemből lenne fedezve.
Van erre lehetőségünk?
Mik a feltetetlek?
A magyar félnek vissza kell jelentkeznie magyarországi lakcímre vagy van más módja is? A hosszútávú cél az, hogy Magyarországra költözzünk előbb-utóbb.

Tájékoztatásukat előre is köszönjük.
Tisztelettel.
Andrea

Kedves Andrea!

A magyarországi hitelfelvétel feltétele a magyarországi állandó bejelentett lakcím. Ahhoz tehát, hogy a hazai pénzintézetek valamelyikénél lakáshitelt tudjanak igényelni, be kell jelentkezni magyar lakcímre.

Vállalkozásból származó jövedelem akkor fogadható el, ha legalább 12 hónapja létezik a vállalkozás, amely legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezik. A vállalkozás nem állhat felszámolás, végelszámolás és csődeljárás alatt, valamint nem lehet ellene le nem zárt végrehajtás folyamatban, továbbá az előző évi adózott eredmény nem lehet negatív. A vállalkozásból származó jövedelem igazolása az illetékes adóhatóság által kiadott jövedelemigazolással történik. Sem a vállalkozásnak, sem az igénylőknek, mint magánszemélyeknek nem lehet adótartozása.

A vásárolandó ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. A tényleges finanszírozási arány az igénylők jövedelmi helyzete, valamint a célingatlan területi elhelyezkedése alapján kerül meghatározásra. Elvileg megoldható tehát a 20-25%-os önerővel történő lakásvásárlás, de pontos tájékoztatást az adott ügylet részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges.

A vásárláshoz forint alapú piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. A piaci hitellel terhelt ingatlan kiadható albérletbe, amit az érintett pénzintézetnél be kell jelenteni. A jelenleg elérhető legkedvezőbb piaci kamatozású lakáshitelekről előzetesen online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet,
külföldön (UK) dolgozunk, de magyarországi lakcímmel rendelkezünk. Magyarországon minimális bevétellel rendelkezünk, a külföldön leadózott bevételek minden évben bevallásra kerülnek Magyarországon is. UK-ban self-employed-ként (egyéni vállakozó) dolgozunk.
Gondolkozunk magyarországi ingatlanvételén, s ehhez szeretnénk hitelt felvenni (elsősorban a kedvező kamatozás nem pedig forrás igény miatt). Kb 20 mio-ban gondolkozunk. 50-évesek vagyunk. 2 db gyermekeink 23, illetve 18 évesek, egyetemen tanulnak (egyik Mo-n, a másik UK-ban). Éves bevételünk (nejemmel közösen) kb br. 70-80 mio Ft.
Kérem írják meg milyen lehetőségeink vannak, milyen dokumentumok szükségesek a hitelfelvételhez.
Köszönettel:
Zsolt

Tisztelt Hitelnet Szakértő!
Egy problémával fordulok önhöz, amire eddig nem találtam megoldást. Ez év végén lejáró fundamenta megtakarításaim segítségével lakást szeretnék venni, nagyjából 40-50%-os önerővel. A gondom az, hogy az Egyesült királyságban élek a családommal, és egyéni vállalkozóként dolgozom immár 10. éve. A bevételem heti rendszerességgel kapom, havonta kb. 1000.000 Ft összegben, de lakáshitelt mégsem ad egy bank sem. Gondolom, találkoztak már ezzel a problémával, mivel az önfoglalkoztatotti státusz igen elterjedt az Egyesült királyságban, és haza is költöznek már sokan.
Várom megtisztelő válaszukat.
Csaba

Kedves Hölgyem,Uram!
Angliában dolgozom, mint magánvállalkozó. Házat szeretnék vásárolni Magyarországon.
Mennyi a minimum önrész amivel rendelkeznem kell? Milyen dokumentumokra van szükség? Mennyi időre visszamenőleg kell jövedelmet bizonyítani? 30-50 millió körüli értékű házról lenne szó.
Mint vállakozó, az éves nettó bevételem 30-40.000 font között mozog.
Amennyiben további információkra lenne szüksége, emilben válaszolok amint tudok.
Üdvözlettel, István