Jelzálog alapú kölcsönt kíván igényelni és az elérhető legjobb hitelkonstrukciót keresi? Online kalkulátorunk segítségével megmutatjuk Önnek, hogy jelenleg mely hiteltermékek bizonyulnak a legkedvezőbbnek.

Írja be a felvenni kívánt jelzáloghitel összegét, s válassza ki az Önnek megfelelő hitelcélt és futamidőt. A kapott táblázatból látható, hogyan alakul majd havi törlesztő részlete a bankpiac jelenleg legjobb jelzálog alapú hitelei esetén.

Egyénre szabott ajánlatunkért kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat, mely alapján Hitelszakértőink megtalálják Önnek a legkedvezőbb kondíciókkal rendelkező kölcsönöket.

A jelzálog alapú hitel egy olyan kölcsönt jelent, amelynek biztosítékául jelzálogjog kerül bejegyzésre a kölcsönt folyósító pénzintézet javára. A jelzálogjogot az illetékes körzeti földhivatal jegyzi be a hitelfelvevő és a bank által aláírt kölcsönszerződés és jelzálogszerződés, vagy közjegyzői okirat alapján. A jelzálogjog bejegyzéséhez szükséges az adott pénzintézet által kiállított bejegyzési kérelem is.

A Hitelnet irodáiban és Partnereinél az alábbi típusú jelzálogkölcsönök érhetők el:

  • Szabad felhasználású jelzáloghitel
  • Adósságrendező kölcsön
  • Lakásvásárlási hitel
  • Lakáskorszerűsítési, felújítási hitel
  • Építési hitelek, lakásbővítés

Jelzálog alapú hitel esetén a folyósítás mindenkori feltétele a tulajdoni lapon a jelzálogjog legalább széljegyben történő feltüntetése, vagyis csak ezt követően kerülhet sor a hitelösszeg folyósítására akár szabad felhasználású vagy adósságrendező, akár lakáscélú jelzáloghitelről van szó.

Jelzálog alapú hitel esetén a pénzintézetek által meghatározott, hogy mely ingatlantípusok fogadhatók el a kölcsönügylet fedezetéül. Ezek a következők: családi ház vagy lakás, üdülő, nyaraló, hétvégi ház. Az egyéb ingatlantípusokkal kapcsolatban eltérő a bankok szabályzata. Van olyan pénzügyi partnerünk, ahol építési telek is lehet a hitel fedezete, de vannak olyan bankok is, amelyek vegyes funkciójú ingatlant is elfogadnak. Vegyes funkciójú ingatlan esetében, mely általában üzlettel való közös funkciót jelent, a lakófunkciónak meg kell haladnia az 50 százalékot ahhoz, hogy a bankok elfogadják fedezetként.

Jelzálog alapú hitel igénylésekor fontos feltétel, hogy az ingatlan nem lehet végrehajtás alatt, illetve magánszemély jelzálogjogával sem lehet terhelt.

Egy kölcsönügyletbe maximálisan 3 ingatlan vonható be fedezetként, s mindegyik ingatlannak külön-külön el kell érnie az adott bank által meghatározott minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értéket. Ez a minimális hitelbiztosítéki érték lehet akár 4 millió forint is, de van olyan pénzügyi partnerünk, ahol az ingatlan forgalmi értékének legalább a 6 millió forintot el kell érnie.

Jelzálog alapú hitel igénylésére általában 1 millió forintot meghaladó hitelösszeg esetén kerül sor. Jelzáloghitelt Ön igényelhet hitelkiváltás, lakásvásárlás vagy építés, ingatlan bővítése vagy korszerűsítése illetve felújítása esetén is, de ha szabadon elkölthető pénzösszegre van szüksége, akkor is választható a jelzálog alapú hitel.

A jelzálog alapú hitelek havi törlesztő részlete honlapunk Kalkulátorunk segítségével is könnyen kiszámolható, ha Ön kiválasztja a megfelelő hitelcélt, beírja a felvenni kívánt hitel összegét és futamidejét. A hitelszámolónk a bankpiac hitelcél szerinti legkedvezőbb hitelkonstrukcióját jeleníti meg.

Amennyiben a jelzálog alapú hitelek kalkulátora által megjelenített törlesztő részlet elnyeri tetszését, akkor személyre szóló –ingyenes – ajánlatot is kérhet, melynek elkészítésére egy munkanapon belül sor kerül.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem a következő. Házat vásároltunk 4,7 M Ft értékben. Az ingatlant 6,4 M Ft-ra értékelték, aminek 70 százalékát hitelezte a bank. (A teljes vételárat megkaptuk.) Ezzel nincs is semmi gondom.
A férjem munkáltatói kölcsönt is kap 1 M Ft értékben, amit felújításra fordítanánk. De! A munkáltató is bejegyezné a jelzálogot a házra. Megoldható ez? A ház értéke elbírja még?
Köszönöm válaszát, Éva

Kedves Éva4
A munkáltatói kölcsönt folyósító hitelintézetnél tud érdeklődni azzal kapcsolatban, hogy az ingatlanra már bejegyzett lakáshitel mellé a munkáltatói kölcsön bejegyeztethető-e még. Javasoljuk, az érintett bank személyes felkeresését!