Államilag támogatott vagy hagyományos építési hitelt érdemes választanom?

Tisztelt Hitelnet!

Építési hitelt szeretnénk felvenni, de sajnos nem tudom, hogy az államilag támogatott formát válasszam-e vagy a hagyományos építési hitelt. Mivel nagycsaládos vagyok, ezért biztos vagyok abban, hogy az államilag támogatott építési hitelt is megkaphatnám, de sajnos nem vagyok teljesen tisztába annak megkötéseivel. Mivel nagycsaládban élünk, ezért mód nyílik arra, hogy az építkezést szinte teljesen önerőből, családtagok segítségével megvalósítsam.

A kérdésem az lenne, hogy az állami finanszírozás esetén lehetőség van-e erre illetve milyen hivatalos iratokat kell majd bemutatnom az építkezés kapcsán és vajon a bank elfogadja-e azt, hogy nem mindenről tudok számlát bemutatni, hiszen itt szinte csak anyagköltségről tudnék számlákat bemutatni. A családtagok munkabér megfizetése nélkül segítenének a ház felépítésében.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: László

Kedves László!

Államilag támogatott építési hitel feltételeként a hiteligénylőnek vállalnia kell, hogy a bank által elfogadott építési költségvetés 70%-áról számlát mutat be. Ha a kamattámogatott hitel összege meghaladja a költségvetés 70%-át, akkor a teljes hitelösszeget le kell fedni saját névre szóló számlával. Amennyiben a házépítés során bontott anyagokat is felhasználnak, akkor ezeknek az építkezésért felelős műszaki vezető által írásban igazolt értékéig a számlabenyújtási kötelezettség csökkenthető. E csökkentés mértéke azonban nem lehet több a számlával igazolandó építési költség 20%-nál.

Az építési hitelkérelem benyújtásához az építkezés kapcsán az alábbi dokumentumokra lesz szükség:
– építési engedély
– az építési engedély jogerőre emelkedése
– tervdokumentáció és műszaki leírás
– költségvetés

A bankpiac legkedvezőbb – államilag támogatott és piaci kamatozású – építési hitelkonstrukcióinak megismeréséhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Az ajánlatkérés elküldését követően Szakértőink ismertetni fogják az elérhető építési kölcsönöket! Addig is a támogatott és piaci konstrukciók várható havi törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével hasonlíthatja össze!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Új házat építünk a férjemmel és azt szeretném tudni, hogyha támogatott építési hitelt igénylünk, akkor feltétel-e, hogy mindketten rendelkezzünk bejelentett munkahellyel?
Köszönettel: Franciska


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x