Tisztelt Hitelnet!!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy van most egy családi házunk, amit el szeretnénk adni és venni egy nagyobbat.
A kérdésem az lenne, hogy mivel már volt a nevünkön lakás, így jogosult lehetek-e az Államilag Támogatott Lakáshitelre vagy hány éves korig lehet igényelni?
Három gyermekünk van.

Segítségüket köszönöm.
Erika

Kedves Erika!

Államilag támogatott lakáshitelt használt lakás vásárlásához jelenleg egyik pénzintézet sem nyújt. Használt családi ház vételárának kiegyenlítéséhez piaci kamatozású lakáshitelt kínálnak a bankok.

Állami kamattámogatású kölcsönt a hitelintézetek jelenleg új ház építéséhez vagy újépítésű lakóingatlan vásárlásához, valamint lakáskorszerűsítéshez nyújtanak. Nem zárja ki az igénylés lehetőségét, ha volt már a nevükön lakás. Erre vonatkozóan a kormányrendelet azt írja elő, hogy az új megszerzésekor az 5 éven belül értékesített lakás vételárát be kell forgatni a költségvetésbe vagy vételárba. Legalább 2 gyermek esetén a jogosultság feltétele, hogy az igénylők életkora a hitelkérelem benyújtásakor nem haladhatja meg a 45. életévet.

Ha a lakásvásárláshoz igényelhető banki hitelekről és kedvező törlesztőrészletekről részletesen is tájékozódni szeretne, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló ajánlat formájában fogják tájékoztatni a hitellehetőségekről. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Fiamék 2012. májusban vettek használt lakást Otp hitel igénybevételével. Az lenne a kérdésem, visszamenőleg kérhetnek-e kamattámogatott lakáshitelt?
Válaszát előre is köszönöm.

3 gyermekem van. 4 éve vettük a házat 20 évre. Szobák száma 2, átépítésre szorul, hogy gyermekeinknek külön szobája legyen. 50% az enyém, 50% férjemé. Valamilyen támogatás ahhoz, hogy célszerű, kényelmes otthonnak nevezhető legyen?

Tisztelt szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy jelenleg van egy családi házunk, amit le szeretnénk cserélni nagyobbra. Sajnos nem tudunk semmit, hogy kaphatunk-e államilag támogatott lakáshitelt, mivel volt már a nevünkön egy. 3 gyerkőcünk van és szeretnénk valamit sejteni, hogy jogosultak vagyunk-e vagy az államilag támogatott hitel csak új lakás építésére vagy vásárlására használható fel.
Tájékoztatását köszönöm.