Lakásunkat állami kamattámogatásos hitel igénybevételével vásároltuk. Ez év tavaszán családi ház építésébe kezdtünk, a meglévő lakásunkat el kívánjuk adni, mert az építkezést a továbbiakban ennek az árából tudnánk finanszírozni. A támogatott hitelt szeretnénk átvinni az épülő családi házra. Az építési telek a férjem és az én nevemen van, a lakóház készültségi foka és a telek biztosítja azt az értéket, amely elegendő fedezetet nyújt a fedezetcseréhez. Kérdésem, hogy átvihető-e a hitel az épülő lakóházas, ám értékben már fedezetet biztosító ingatlanra. Amennyiben ez nem lehetséges, a lakóház felépítéséig - átmeneti időszakra - elfogadható-e fedezetnek másik ingatlan.
Anikó

Kedves Anikó!

Mivel az épülő ingatlan még nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel, ezért a bank a fedezetcsere céljából végezendő értékbecslés során csak a telek értékét tudná figyelembe venni, az eddig elért készültségi fokot sajnos nem.
A lakóház felépítéséig azonban van arra lehetőség, hogy egyéb ingatlanra kerüljön átjegyzésre a meglévő hitel.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kamattámogatásos hitelt vettünk fel (12/2001(I.31.) Korm.rend) lakásunk építéséhez 2007-ben. Viszont időközben elváltunk, és én fogok a lakásban maradni (a gyerekekkel). A volt férjem tulajdonjoga is az én tulajdonomba fog kerülni. A házasságból született két gyermekünk, akik után a LÉK-et igénybe vettük. A kérdésem az lenne, hogy jogosult vagyok-e a továbbiakban a kamattámogatást igénybe venni a hitelem után.