Állami kamattámogatás igénylése korszerűsítéshez

Üdvözlet!
Érdeklődni szeretnék, hogy még ebben az évben szeretnénk házat vásárolni. A lakásunk jelenleg eladás alatt van, előszerződésünk már van, az adásvételi szerződést a napokban fogjuk írni. A vásárolni kívánt ingatlan felújítandó lenne, és a lakásunk ára + munkáltatói hitelből nem tudjuk kellően felújítani. Ha szeretnénk felvenni államilag támogatott korszerűsítési vagy felújítási hitelt, mikor van rá lehetőségünk? Valószínű, hogy még 2011-ben fel kell vennünk. Jól gondolom, hogy csak ha nincs még a tulajdonunkban az ingatlan, csak akkor tudjuk igényelni a korszerűsítési hitelt? 4 gyermekünk van, és szeretném igénybe venni a korszerűsítési hitelt, 2011-ben, de ha 2012-ben is felvehetem jobban járok vele?
Köszönöm, Gabi.

Kedves Gabi!

Korszerűsítésre jelenleg is igényelhető állami kamattámogatású lakáshitel. A korszerűsítési hitel igényléséhez azonban már az Önök tulajdonában kell lennie a lakóingatlannak. A jelenlegi jogszabály szerint korszerűsítésre – gyermekszámtól függetlenül – legfeljebb 5 millió forint vehető fel. Az államilag támogatott korszerűsítési hitelekről bővebben honlapunkon olvashat (https://hitelnet.hu/hitelkalkulator/felujitas-korszerusites/), illetve Hiteltanácsadóink által tájékozódhat.
A közeljövőben bevezetni kívánt államilag támogatott lakáshitel is igényelhető lesz korszerűsítésre, de hogy pontosan milyen feltételekkel és mekkora törlesztő részlet, illetőleg kamatszint mellett, azt egyelőre nem tudni. A tervezet szerint a kamattámogatás időtartama – a mostani 20 évvel szemben – 5 év lesz. (A futamidő ennél hosszabb is lehet.) A kamattámogatás mértéke pedig a futamidő alatt csökkenő lesz.
Ha szeretné megismerni a jelenleg elérhető államilag támogatott korszerűsítési konstrukciókat, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x