Tisztelt Hitelnet!

Sok jót hallottam a lakáslízingről, és én is úgy látom, hogy az albérlet helyett inkább lenne érdemes olyan helyre adni a pénzem, ahol lehetőségem van tulajdonossá is válni. Egy 8,2 milliós lakást szeretnék vásárolni, eddig 1,6 millióval rendelkezem. Elég ez ahhoz, hogy szerződést kössön velem a bank?

Az is érdekelne még, hogy szükség van-e bármilyen más feltétel teljesülésére?
Van esetleg jövedelemre vonatkozó előírás, vagy mindegy, mennyit keresek, attól függetlenül megköthető a szerződés?
Nem tudom, számít-e valamit de személyi kölcsönöm már van, havi 9.800 forintjával törlesztem.

Köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Béla

Kedves Béla!

A forint alapú lakáslízing maximális finanszírozási aránya a lakásérték 80%-a. 8,2 millió forint értékű lakásnál tehát minimum 1.640.000.- Ft készpénzzel kell rendelkezni. Mivel azonban egyéb feltételeknek is meg kell felelni – például jövedelmi elvárások, stb. – ezért a tényleges finanszírozási arány a 80%-nál kisebb is lehet, ami 1.640.000.- Ft-nál magasabb összegű önerőt követel. Nem mindegy tehát, hogy Ön mennyit keres, s az sem, hogy mióta van meg a mostani munkaviszonya. Ebből a szempontból minimum 3 hónap az elvárás.

Továbbá az is befolyásoló tényező, hogy milyen rendszeres havi kiadásai vannak. A személyi hitel törlesztésére kifizetett havi 9.800 Ft mindenképpen csökkenti az újabb hitel/lízing törlesztésére fordítható jövedelmet, s emiatt a lízingösszeg is csökkenhet. A nyújtható lízingösszeg megállapításánál ugyancsak figyelembe veszik a bankok a lízingelendő lakás területi elhelyezkedését. Nem ugyanazok a finanszírozási arányok érvényesülnek egy vidéki kistelepülésen, mint egy nagyvárosban.

A fentiek ismeretében Szakértőink hozzávetőlegesen már meg tudják Önnek mondani, hogy a 8,2 millió használt lakás esetében maximálisan mekkora összeg jóváhagyására számíthat, illetve a saját erőt mennyivel kell megnövelnie. Mindehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat! Előzetesen az elérhető legalacsonyabb THM-ekről és törlesztő részletekről lakáshitel kalkulátorunk segítségével tud tájékozódni oldalunkon.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Van egy 20 milliót érő ingatlanunk, ezen van 11 millió Ft hitel, ezenfelül még 2 és fél millió Ft személyi hitel. Eddig pontosan fizettünk. Hirtelen betegség által fizetési nehézségekbe ütköztünk.
Ezeket a hiteleket lehetne-e lízing szerződéssé átalakítani? Milyen feltételei vannak? SŰRGŐS.
Köszönöm.

Tisztelt Cím!
2013-ban alakult társaságunk megvásárolni szeretne egy jelenleg nem működő éttermet. Az étterem Törökbálinton az M0-as autópályánál található. A terület amin fekszik a Magyar Állam tulajdona. Az ingatlannak nincs külön helyrajzi száma, osztatlan közös tulajdonon van.
Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben lehet-e erre az ingatlan vásárlásra lízingszerződést kötni? Rendelkezünk 20 % önerővel, és plusz egy másik ingatlannal, ami tehermentes és fedezetként fel tudjuk ajánlani.
Várom válaszukat, tisztelettel: Szilvia

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakás lízingelésében gondolkodom. A kérdésem csupán annyi lenne egyelőre, hogy a lakáslízing igénylésének feltétele-e, hogy nem lehet másik lakástulajdonom.
Válaszukat előre is köszönöm.
Lilla