Alacsonyabb törlesztő részlet hitelek összevonásával?

Tisztelt Szakértő!

Néhány hónapja jelentősebb áruhitelt, 150 000 forintot vettem fel, aminek törlesztő részlete 14 900 forint havonta. Jelenleg van ezen kívül még egy szabad felhasználású hitelem (fedezet nélküli személyi kölcsön), amit havonta 15 000 forintjával fizetek. A kettő együtt most elég soknak bizonyul, és arról szeretnék érdeklődni, hogy 119 000 forintos jövedelemmel van-e arra lehetőség, hogy a kétszer tizenötezres törlesztő helyett valami alacsonyabbat kaphassak?

Ingatlanom van, ha szükséges fel tudom ajánlani fedezetként, ha elérhető így több ezer forintos kiadáscsökkenés, vagy ilyen összegnél nem érdemes ezen gondolkodni? Esetleg ha ingatlanfedezetű hitelt vennék fel, akkor mennyi a minimálisan igényelhető összeg? A felvehető legkisebb összegnek mennyi lenne a törlesztő részlete? Mert ha esetleg így is csökkenteni lehetne a mostani törlesztésemet, akkor ez a megoldás is érdekelne. Kérem, legyenek szívesen tájékoztatni arról is, hogy ebben az esetben milyen egyéb költségekre kell számítanom.

Köszönöm a választ.
Péter

Kedves Péter!

Ingatlanfedezet nélkül, pusztán a jövedelmét figyelembe véve nem tudunk az igényeinek megfelelő adósságrendező hitelajánlatot adni. Ennek oka, hogy az újabb fedezet nélküli kölcsön felvételénél a pénzintézetek nem hagyhatják figyelmen kívül az Ön meglévő hiteltörlesztéseit, s a 3. kölcsönnel jövedelme már túlterhelt lenne, ami a hitelkérelem elutasítását vonja maga után. Fedezet nélkül kimondott adósságrendező hitel nem nyújtható, tehát csak újabb személyi kölcsönt igényelhetne, s emiatt kalkulálna a bank a meglévő hitelek havi törlesztésével is.

Ingatlanfedezet bevonásával nyújtott adósságrendező vagy szabad felhasználású hitel 1 millió forinttól igényelhető pénzügyi partnereinknél. Ez esetben az adósságrendezést a pénzintézetek egymás között rendezik, hivatalos banki igazolás alapján, így a hitelbírálat során eleve nem kell számolni azon hitelek törlesztő részletével, melyeket az újabb hitelből visszafizet.

A jelzálog alapon felvett 1 millió Ft összegű kölcsön törlesztő részlete – az alacsonyabb kamatláb és hosszabb futamidő miatt – lényegesen alacsonyabb lenne a mostani 30 ezer forintos törlesztési kötelezettségénél. Online Hitelkalkulátorunkkal Ön is kiszámolhatja a várható havi törlesztést a választott futamidőre.

Jelzálog alapú kölcsön lévén az értékbecslés és a közjegyzői okirat díja, a folyósítási jutalék és a földhivatali díjak merülnek fel költségként. Ám ezek bankpartnereink díjelengedési akcióinak köszönhetően nagy mértékben redukálhatók. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s az aktuális kamat- és költségtételekről tájékozódjon személyre szóló hitelajánlatunkból!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Férjemnek is van személyi kölcsöne és nekem is. Lehet-e úgy felvenni adósságrendező hitelt, hogy mindent kiegyenlítünk és ezután már csak egy hiteltörlesztő részletet kell fizetni? Vagy külön – külön lehet csak az adósságot rendezni?

Jelzáloghitelem van kb. 2,5 millió forint, plusz bankszámla hitelkeretem 420 ezer forint és cofidis hitelem van 510 ezer forint. Ezeket szeretném kiváltani egy hitellel! Férjemmel minimálbérért dolgozunk. Lehetséges lenne-e adósságrendezési hitelt kapnunk annyit, hogy ki tudnánk ezeket váltani és csak egy maradna?
Erre szeretném, ha írásban válaszolnának!
Előre is köszönöm.

Személyi kölcsönöket és hitelkártya adósságot szeretnék kiváltani kedvezőbb kamatozású hitellel. Azt olvastam, hogy bevonható olyan ingatlan is, amely nem a hitelkérő nevén van.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a szüleim nevén lévő ingatlan bevonásával ők is adósként szerepelnek majd, vagy csak a hozzájárulásuk szükséges?


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x