Néhány évvel ezelőtt személyi hitelt vettünk fel akkori párommal. Kapcsolatunk megszakadt, lakást vásároltunk, melyben ő maradt. A felvett hitel nem lett fizetve, így én is, ő is Bar listára kerültünk.

Most jelenlegi párommal szeretnénk egy olyan hitelhez jutni, mellyel az előzőt ki tudnánk fizetni. Jelenlegi párom nem szerepel Bar listán és havi nettó 120.000 Ft jövedelemmel rendelkezik.

Volt férjem (gyermekeim édesapja) tavaly augusztusban elhunyt. A gyerekekre maradt az ingatlan, melyben jelenleg is lakunk, de félő hogyha nem jutunk valamilyen kedvezőbb hitelhez, amellyel az ingatlant is kiválthatjuk, elveszítik a gyerekek az otthonukat. A jelenlegi hitel az ingatlanon svájci frank alapú és nagyon magas a havi törlesztő részlete is.

Kérem Önöket, amennyiben tudnak valamilyen megoldást számunkra, kérek értesítsenek.
Tisztelettel: Tímea

Kedves Tímea!

Személyi hitelt a párja egyedül, adóstárs bevonása nélkül is igényelhet ugyan, ám mivel fedezet nélkül viszonylag kisebb, általában 1 millió forint alatti összeg vehető fel, ez nem lenne elég a meglévő kölcsönök kiváltásához.

Jelzálog alapú hitel felvételéhez viszont nem elég, ha csak a párja nem szerepel a BAR listán. Mivel adóstársként Önnek is szerepelnie kellene a hitelügyletben, az Ön adatait is lekérdezik a BAR listán és mind az aktív, mind a passzív BAR státusz kizárja a pozitív hitelbírálatot.

Továbbá mivel öröklés által a kiskorú gyermekek tulajdonosok az ingatlanban, ezért hitelfelvételhez a gyámhivatal hozzájárulása szükséges. Ha a gyámhivatal meg is adná a hozzájárulását, a pénzintézeteknél valószínűleg így sem tudnának az ingatlanra kölcsönt felvenni, mert a bankok kiskorú tulajdonos esetén csak lakáscélú jelzáloghitel nyújtanak. Ellenben ebben az esetben hitelkiváltó kölcsön igényléséről lenne szó.

A fentiek alapján sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot adni. Az ingatlanhitel havi törlesztésének csökkentése érdekében javasoljuk, hogy forduljon a hitelfolyósító bankhoz, ahol a különböző fizetéskönnyítési lehetőségek iránt érdeklődhet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Aktív BÁR listás vagyok. A nyugdíjam 50%-át levonják hiteltartozásba, egy behajtócég. Kb. még 700 ezer Ft tartozásom van. A nyugdíjam az 88 ezer Ft. Ennek 50%-át vonják.
Milyen lehetőségem van a kiváltásra, vagy tudnak-e ebben segíteni valami módon???

Aktív bárosak vagyunk. Szocpollal lehet-e hitelt kiváltani? Két gyerek van, egy jelzálogos szabad felhasználású hitelt vagy személyi hitelt?
Köszönöm!

Van olyan bank vagy magánszemély, aki kisegítene?

Jó napot kívánok!
Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy ki szeretném váltani a lakásjelzálogom, de sajnos báros vagyok. Adóstársat is be lehet vonni.
Kérem válaszoljon!

Hirtelen lettem bár listás. Már épp csak az aláírás kellett volna. 1 hitelkiváltást szerettem volna felvenni, csak a cib lízing khr listára tett. Hogyan tudnám kiegyenlíteni a számlákat, ha mindenki megöl azzal, hogy bár listás vagyok. A lakásom ott van, 160.000 Ft-ot keresek. Szerettem volna egy hitelt, mert most 4 van.
Kérem a Hitelnet csoportot hogy segítsenek! A Cib lízing tudta jól, hogy mit akarok, hogy ki akarjuk tisztázni a tartozást, de így 1 hetet nem voltak képesek várni.
Köszönöm a megértést. Bőven tudnánk fizetni a hitelt, lakás, jó fizetés, minden megvan. Segítsenek!
Köszönöm.