Tisztelt Hitelnet!

3 000 000 forintra lenne szükségem ahhoz, hogy hiteleimet rendezni tudjam, és utána már csak egy helyre kelljen fizetnem. Sajnos aktív bár listás vagyok egy felmondott banki kölcsönöm miatt, ezenkívül a diákhitelemet is egy összegben kell visszafizetnem, illetve még egy banki hitelem van, amit rendesen fizetek havonta.

Sajnos a felmondáskor nem voltam olyan anyagi helyzetben, hogy tudjam törleszteni rendesen a hiteleket, de most lehetőségem lenne rá, így viszont a két felmondott hitel miatt (1 banki + diákhitel) vonják a fizetésem 50 %-át. Szeretném rendezni hiteleimet, hogy utána tiszta lappal indulhassak, és ahogy már említettem egy helyre fizessek és nyugodt legyen az életem.

Köszönettel.
Kriszti

Kedves Kriszti!

Első olvasatra is sajnos több olyan probléma felmerül, ami miatt nincs lehetősége a pénzintézetek által kínált adósságrendező hitel felvételére. Elsődleges ok a negatív tartalmú BAR lista. A ügyfelek hitelképességének megállapítása érdekében a bankok elsőként lekérdezik a leendő adósok adatait a BAR listán. Ha a hiteligénylő adatai korábbi hitelmulasztás miatt szerepelnek a rendszerben, az már kellő okot ad bárminemű hitelkérelem elutasítására, mivel ilyen feltételek mellett egyik pénzintézet sem nyújt kölcsönt.

Ugyancsak elutasításra kerül a hitelkérelem, ha felmondott kölcsön kiváltásáról van szó. Hitelkiváltásnál a bankok ellenőrzik azt is, hogy az adós a kiváltandó kölcsönét problémamentesen fizette-e. Amennyiben a hiteltörlesztés nem volt szerződésszerű, elmaradása, hátraléka van az ügyfélnek, esetleg már a hitelt is felmondta a bank, akkor az ügyfél nem hitelképes.

A hitelkérelemhez jövedelemigazolást kell mellékelni. A munkáltatói igazoláson feltüntetésre kerül, ha a munkabért levonás terheli. Fizetés letiltás esetén hitel felvételére ingatlanfedezet bevonásával sincs lehetőség.

Adósságrendező hitel felvétele tehát nem megoldható. Ebben a helyzet amit tehet, az a hitelnyújtó pénzintézetekkel való egyeztetés. Azt javasoljuk, hogy mind a diákhitel, mind a másik felmondott hitel vonatkozásában az illetékes intézménnyel próbáljon megegyezni arról, hogy mekkora havi részlet vállalásával tudná tartozását törleszteni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

39 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

70.000 Ft tartozásom van még a instrum felé. Szeretném egy összegben kifizetni. Olyan bankot tud ajánlani, amelyik adna ilyen kis összeget? KHR listán vagyok sajna emiatt.
Előre is köszönöm.

Sajnos aktív KHR listás vagyok. Sajnos végrehajtói letiltásaim vannak. DE EBBŐL ELÉG. A kérdésem az, hogy Önök tudnak-e olyan megoldásról, ami tudna nekem segíteni. Elképzelésem a következő. Felveszem a kapcsolatot minden olyan pénzintézettel, ahová tartozok. Kötünk egy megállapodást, hogy mennyivel tudom kiváltani az ott lévő hitelem. Ezek a megállapodásokat összegezzük, majd annyi hitelt kérvényezünk amivel ez megvalósítható. A hitelt adó pénzintézettel megállapodok, hogy bértiltással egyenlíteném a hitel törlesztő összeget.
Nos a nagy kérdés, hogy ez megvalósítható-e?
Maradok tisztelettel.
Attila

Ki szeretném a hiteleimet fizetni. Mivel sajnos bárlistás vagyok, önhibámból kerültem ilyen helyzetbe, munkámat elvesztettem, így hitelemet nem tudtam törleszteni. Összes tartozásom kb. 2.100.000 Ft. Az összeg hitelkiváltásra kellene. Egy banknak szeretnék törleszteni. Van munkahelyem, havi jövedelmem 210.000 Ft.
Kérem, ha tudnak segítsenek.
Maradok tisztelettel.
Marianna

Tiszteletem!
2 éves bejelentett munkaviszonyom van eddig, de mivel bár listás vagyok, nem tudok hitelt felvenni sehol tudtommal. Hogyan és mi módon tudnánk felvenni hitelt, ami nagy fellendülést adna a családomnak és úgy tisztára mosnám a nevem is és kifizethetném az ide-oda összegyűlt apró tartozásaimat, ami miatt felkerültem a bár listára. Sajnos hitel nélkül képtelen vagyok kifizetni. Így nem tudok sehova megmozdulni, hogy csak 1 fele tartozzam és értelme legyen tovább dolgoznom tisztán céltudatosan.
Mi a reménye egy bár listásnak?
Elvesztem.
Segítségét köszönöm.
Zsuzsanna

Üdvözlöm!
Hitelt szeretnék, a meglévő hitelemet kiváltani. Aktív BAR-os vagyok.

Tisztelt Hitelnet!
Kaphatok-e osztrák hitelt adósságrendezésre, amennyiben bárlistás vagyok? Havi nettó fizetésem 270 000 Ft. 3 500 000 Forintra lenne szükségem.
Tisztelettel: István

Tisztelt uram/hölgyem.
Érdeklődni szeretnék van-e esély adósságrendezésre. Kb. 1 millió a tartozásom. Ez nagyrészt hitelkártya. BAR listára tettek és most nem tudom kiváltani személyi kölcsönre, hogy csak egy hitelt kelljen fizetni. A hiteleim OTP, Cetelem és van egy 10 évvel ezelőtti Provident.
Szeretném segítségüket kérni, hogy hol és hogyan tudnék pénzt felvenni, hogy minél hamarabb tisztázzam az adósságaimat.
Tisztelettel.
Erika

Sajnos tönkre ment vállalkozásunk után felkerültünk a KHR listára. Közben sok kisebb személyi kölcsönünk van, amit törlesztünk, de ez havi 160. 000 Ft, amely nagyon megterhelő. A férjem kint dolgozik Németországban. Szeretnénk, ha lehetne 1.500.000 Ft-ot, ennyi a tartozásunk.
Kérem segítsenek, sajnos tönkre megyünk bele, mert ez nagyon sok!
Köszönettel: B.-né

Kérdésem az lenne, aktív bar-os vagyok, évek óta fizetem, mindig pontosan fizettem vissza a törlesztőrészletet. Szeretnék felvenni annyi hitelt, hogy egyben vissza tudjam fizetni és a felvett hitelt törlesszem! Lehet rá mód, hogy én fel tudjak venni valamelyik banknál hitelt?

Érdeklődni szeretnék, hogy negatív KHR listásoknak is van-e lehetőség pénzfelvételre?

Kedves Szakértő!!
Még nem vagyol BAR listás, de van hitel elmaradásom. Kaphatok hitelt ezek kiegyenlítésére?

Szeretném megkérdezni, hitelt szeretnék felvenni! Aktív bár listán vagyok, a párom dolgozik. Olyan hitelt szeretnék felvenni, ha lehet, hogy kiváltsam a hiteleimet! Mire van lehetőségem?

Aktív bár listás vagyok 1 hónapja 300 ezer Ft miatt. A providentem fizettem rendszeresen kisebb-nagyobb összegben, csak lejárt a futamidő emiatt szeretnék hitelt fel venni. Fodrász vállalkozásom van. Havi jövedelmem 150 ezer Ft.

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Axa Banknál van jelzáloghitelem. Lehetséges-e ugyanott felvenni adósságrendező hitelt, mivel van más fele is tartozásom. Bárlistás vagyok, aktív.
Köszönöm a választ.

59 éves, rokkantsági ellátásban részesülő, de ugyanakkor napi 4 órában dolgozó nő vagyok. Sajnos egy műtét miatt 2009-ben leszázalékoltak. Hála Istennek meggyógyultam,í gy tudok a rokkantsági ellátásom mellett dolgozni. A rokkantsági ellátásom 74.000 Ft és mellé keresek nettó 43.000 Ft-ot. Pénzproblémáim vannak és úgy gondolom 500.000-700.000 Ft hitelt be tudnék vállalni kb. 20.000 Ft-os törlesztő részletekkel.
Provident kölcsönt nem kaphatok, mert mikor megbetegedtem, ott vettem fel pénzt. Ezt az adósságomat is szeretném letudni egy újabb kölcsönnel. A leszázalékolásom végleges és a munkahelyem szerződése határozatlan idejű.
Remélve, hogy valahol segítséget kaphatok, várom szíves válaszukat.

Csak azt nem tudom, sajnos nagyon sok ember esett az aktív bar titulusba. Kérnék egy választ, hogy ők még élnek, így lesznek? Mert mi van, ha nem tudják kifizetni a tartozást, hogy passzívvá tegyék magukat? Nem veszi észre egy Bank sem, hogy ez egy ördögi kör? Hogyan másszon ki az adósságból, ha mindenütt csak elutasítják? Mennyivel egyszerűbb lenne, ha adnának hitelt ezen személyeknek és kifizetnék az összes tartozásukat egyben, aztán csak egy helyre kellene fizetniük. Nem, itt nem lehet, mert ez itt “agyarország”.

Kollégámnak kezesként segítséget nyújtottam személyi kölcsön felvételéhez. Időközben kollégámat elbocsájtották a munkahelyről, így nem fizette a részleteket. Jelenleg az én fizetésemből tiltják.
Kölcsönt nem tudok felvenni, mert Bar listán szereplek.
Lehetséges-e valamilyen megoldás, mert a megélhetésem került veszélybe.
Tisztelettel.
Béla

Tisztelt Hitelnet Munkatárs!
Aktív bar listásoknak történő hitelfelvételi lehetőségről kérem tájékoztatásukat, ingatlanfedezettel, rendszeres jövedelemmel, adóstárssal.
Köszönettel:
Éva

Tisztelt Cím!
Az én gondom az, hogy aktív bár listás vagyok. Felmondott kölcsönömet szeretném rendezni. Amikor felmondták a hitelemet, fizetésem még alacsony volt, de jelenleg már elég szép összeget kapnék, ha nem vonnák e miatt a felmondás miatt a fizetésem 50 százalékát. 3 millió forintra lenne szükségem, hogy visszafizessem tartozásomat, mert most már ha tiszta lappal indulnék, tudnám fizetni a törlesztő részletet. Ingatlanfedezetem nincsen, van valami megoldás erre?

Az én problémám abból alakult ki, hogy a banki ajánlatokat kihasználva többféle hitelt vettem fel, melyeket a most kialakult családi helyzetem miatt nem tudok már havi szinten fizetni. Így aktív báros lettem. Én dolgozom, de a párom munkanélküli és 3 gyerek van a családban. A hitelekben elmaradásom van és a havi törlesztő részleteik is magasak. Egy olyan lehetőséget szeretnék, vagy egy hitelt, amivel a többit ki tudnám váltani és a törlesztés is alacsonyabb lenne havi szinten. Kb. 5.000.000 forintra lenne szükségem és havonta 210.000 Ft a jövedelmem.
Segítségüket előre is köszönöm!!