Kiemelt banki partnerünk a piacon egyedülálló ajánlattal áll ügyfeleink rendelkezésére.
A lakáshitel után fizetendő hitelkamat a hitel teljes futamidejére rögzített, a bank által egyoldalúan nem módosítható, a törlesztő részlet a hitel teljes futamideje alatt állandó.

A futamidő alatt fizetendő állandó törlesztő részleteket megtekintheti lakáshitel kalkulátorunk segítségével.
Lakáshitel törlesztő részletek

Az akár 20 évig fix Lakáshitel konstrukcióban igényelhető hiteltípusok:

 • Piaci kamatozású lakásvásárlási hitel
 • Piaci kamatozású építési hitel
 • Piaci kamatozású lakásfelújítási hitel

Rögzített kamatozás - Változatlan törlesztőrészlet

Különbség a változó és a rögzített kamatozás között:

 • A folyósított hitel után fizetendő úgynevezett ügyleti kamat (referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetében a referencia-kamatláb változása révén) kamatperiódusonként változó. Ezzel szemben az akár 20 évig fix Lakáshitel esetében az ügyleti kamat a teljes futamidőre rögzített.
 • Rögzített kamatozású hitel esetén a bank a hitel futamideje alatt az ügyleti kamatot egyoldalúan nem változtathatja meg, azaz nem 15 vagy 20 éves kamatperiódusról van szó, hanem a teljes futamidőre rögzített kamatról.

Rögzített és változó kamatozás (kamatperiódus) különbsége, sajátossága bővebben:

 • A Bank által folyósított hitel után fizetendő hitelkamat, az akár 20 évig fix Lakáshitel kivételével, minden esetben változó.
 • Az akár 20 évig fix Lakáshitel után fizetendő hitelkamat a hitel teljes futamidejére rögzített. A Bank által egyoldalúan nem módosítható, a törlesztő részlet a hitel teljes futamideje alatt állandó.
 • Változó hitelkamat esetében a bank a hitelkamatot (referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetén annak kamatfelár részét) a hitel futamideje alatt, a Bank az Üzletszabályzatban meghatározott feltételek alapján változtathatja meg.
 • Referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetében a kamat mértéke a hitel futamideje alatt, a szerződésben maghatározott egyes kamatperiódusok kezdetekor igazodik az – hatályos jogszabályok szerint meghatározott – aktuálisan érvényes referencia-kamatláb mértékéhez.
 • Ha a kamat csökken, úgy a hitel törlesztő részlete is csökkenni fog, míg kamatemelés esetén a törlesztő részlet növekedni fog.
 • Rögzített kamatozású hitelnél a pénzpiaci körülmények (pl. a jegybanki alapkamat csökkenése vagy emelkedése, a 12 havi budapesti bankközi kamatláb -BUBOR - csökkenése vagy emelkedése), a banki forrásszerzési lehetőségek változásai, a szabályozói környezet változásai nem gyakorolnak hatást a futamidő alatt a törlesztő részletek mértékére.
 • Míg a változó kamatozású kölcsönök kamata a körülmények és ezek alapján a Bank szerződésben rögzített egyoldalú módosítási jogára vonatkozó szabályok függvényében csökkenhet vagy emelkedhet. Addig a rögzített kamatozású hitel kamata – tekintettel arra, hogy a hitel mögötti forrás fix és a hitel futamidejével megegyező futamidejű – fix, vagyis nem emelkedik és nem is csökken a futamidő alatt, függetlenül attól, hogy a jegybanki alapkamat, vagy a 12 havi BUBOR, vagy egyéb forrásköltségek miként változnak.

Futamidő

 • 15 vagy 20 év.
  A hitel ennél hosszabb vagy rövidebb futamidőre jelenleg nem igényelhető!

Díj-visszatérítések, díjelengedések, kedvezmények

A díjvisszatérítés nem akció keretében történik, a termékhez tartozik, így nincs folyósítási határidőhöz kötve. Értékbecslési és közjegyzői díjakat a bank folyósítást követően visszatéríti.

Díjak elengedése:

 • Értékbecslési díjának elengedés
 • Közjegyző díjának elengedésa
 • Takarnet díjak elengedése
 • Hitelösszeg utalási díjának elengedése
 • Műszaki szemle díjának elengedése építési hiteleknél

További részletekről érdeklődjön irodáinkban vagy számoljon honlapunkon elérhető hitelkalkulátorunkkal és kérjen visszahívást tanácsadónktól.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Új építésű lakás vásárlására szeretnék hitelt felvenni. Van-e olyan hitel, ami fix összegű és lehetőség van arra, hogy pár év múlva visszafizessem az egész összeget még a lejárat előtt?
Köszönöm.

Jó napot!
A közeljövőben szeretnénk végig Fix törlesztésű lakáshitelt felvenni, 15 éves futamidőre.
Tudomásom szerint csak az Unicredit-nél van végi fix törlésztésű hitel, 15 éves kamatperiódussal, vagyis anélküli igazából. A kérdésem az lenne, hogy van-e más banknál, ha igen melyek azok.
Köszönöm!

Fix kamatozással adnak-e hitelt? Milyen hitelt tud javasolni nekem, ha a nettóm 90.000 Ft? 15-20 évre, ha kérem, mennyi a törlesztő rész? Ha nem tud hitelt adni, személyi kölcsönt tudok-e felvenni 4 milliót és milyen feltételekkel?
Szocpol is beszámítva a hitelnél? Nem vagyok bárlistás, még nem volt hitelem.
bárlista = negatív listával

Fix törlesztésű hitelhez milyen iratok, dokumentumok szükségesek?
Milyen kritériumoknak kell megfelelni?

Az lenne a kérdésem, hogy mi a garancia arra, hogy ha felveszek egy hitelt mondjuk 20 évre – ami azért nem egy rövid idő – nem fognak elszállni a törlesztő részletek? Tudom, ez nem deviza alapú hitel, de csak Magyarországon élünk, itt minden lehetséges. Ha kiszámolnak nekem egy 75 ezer forintos törlesztő részletet, amit a kereseti kimutatás alapján számoltak, akkor nem fog tőlem a bank 180 ezer forintot kérni, mikor kiszámolta fehéren feketén, hogy 75 ezret tudok fizetni.
Ezt azért kérdem, mert egyszerű alsó osztályos feladat: Ha 6 almám van, akkor nem tudok 8-at visszaadni.
Köszönöm válaszát.

Milyen fix kamatozású hitel van és hány évre? Lehet-e 2015-ben előtörlesztési feltételekkel kötni? Tud-e rövidülni az előtörlesztés miatt a futamidő? És csökken-e a törlesztő részlet? Lehet-e olyan kedvezményes hitelt felvenni mint 2014-ben lakásvásárlásra?

Milyen fajta hitel? Nem változó THM. Magyar forint hitel, nem svájci hitel. Csak házvásárlásra használhatom fel az összeget? Nekem házfelújításra kell. Legkevesebb törlesztés érdekelne.