Adóstárs nevére kiállított banki igazolás

Tisztelt Szakértő!

Párom testvére és annak férje 5 éve jelzáloghitelt vettek fel. A párom és a húga közös ingatlantulajdona volt a fedezet. A házaspár nem fizette/nem fizeti a hitelt, így az ránk maradt. Most, hogy van ez a lehetőség, hogy végtörlesztéssel ki lehet váltani az euró alapú hitelt forint alapúra, szeretnénk élni vele. A folyamat ott indulna, hogy kell egy igazolás a fennálló tartozásról. Sajnos már itt elakadtunk. Az egyik bank azt mondja, hogy csak az adós nevére lehet kiállítani az igazolást, a másik (ahol felvennénk az új hitelt) pedig, hogy neki az kell, hogy a párom neve szerepeljen rajta, mert csak akkor igényelheti ő a hitelt. A párom a régi szerződésben mint adóstárs szerepel. A kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e állítani azt az igazolást az adóstárs nevére?
Előre is köszönöm válaszukat!
Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

A pénzintézetek valóban az adós nevére szokták kiállítani a fennálló tartozásról kiadott igazolást, de mivel férje adóstársként szerepel a hitelügyletben, ezért megoldás lehetne, hogy a korábbi hitelnyújtó az adós mellett az adóstárs, vagyis a férje nevét is feltünteti az igazoláson.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x