Tisztelt Szakértő.

Nyolc hónapja dolgozom munkahelyemen, határozott idejű szerződéssel, évenkénti hosszabbítással, melyet 2017 decemberében hosszabbítottak meg egy évre. Minimum nettó 140 000 Ft-os fizetést utalnak bankszámlámra, ami bónusszal, cafetériéval 150 000 Ft fölé is emelkedhet. Volt párommal most készülünk eladni ingatlanunkat, melyből számításaink szerint minimum 5 000 000 Ft önrészem származik majd.

Szeretnék venni egy ingatlant, kb. 8 000 000 Ft értékben, mely ingatlan fedezetként is szolgálna a hitelfelvételhez. Ehhez szeretnek felvenni 3 000 000 Ft-os lakáshitelt.

Kérdésem a következő:
Feltétlenül szükséges adóstárs bevonása, illetve megfelelő a határozott idejű munkaszerződés a hitel felvételéhez?
Még terheli a bankszámlámat 12.000 Ft diákhitel havonta, valamint 10.000 Ft-os fundamenta lakás előtakarékosság, ami kb. 4 év múlva jár le.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.
Mária

Kedves Mária!

Van olyan bankpartnerünk, amelynél határozott idejű munkaviszonnyal is fel lehet venni lakásvásárlási hitelt, ha a munkaviszony legalább 3 hónapja fennáll. A pénzintézetek azonban alapvetően a határozatlan időre szóló munkaszerződést preferálják, s határozott idejű munkaviszony esetén különböző feltételeket támasztanak, ami bankonként eltérő lehet. Alapvetően az az előírás, hogy az adott munkaviszony már legalább egy éve folyamatosan fennáll, tehát a munkaviszony eredeti létesítésének dátuma óta eltelt minimum 12 hónap vagy a kölcsönkérelem benyújtásakor még legalább 1 évre szól. (Az 1 éve folyamatosan fennálló munkaviszonytól abban az esetben lehet eltekinteni esetlegesen, ha az igénylő jövedelme meghaladja a 300.000 Ft.) Mivel ez utóbbi feltételeknek Ön jelenleg még nem felel meg, ezért a lényegesen kisebb lakáshitel kínálatból választhatja ki a felvenni kívánt lakáshitelt.

A jövedelemvizsgálat során a bankok figyelembe veszik az igénylő meglévő törlesztési kötelezettségét, ami csökkentheti a hitelképességet, de a leírtak alapján a fennálló diákhitel mellett is lakáskölcsönhöz juthat adóstárs bevonása nélkül. A megtakarítási időszakban lévő Fundamnentába fizetett összeg nem minősül hiteltörlesztésnek.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az adóstárs bevonása nélkül is elérhető hitelkonstrukciókról. Ha esetleg a hitelfelvétel esedékességekor már meglesz az 1 éves folyamatos munkaviszonya, akkor további hiteltermékek is elérhetővé válhatnak. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz. A jövőben használt lakás vásárlásához szeretnék lakáshitelt felvenni előreláthatólag 12-14 millió forint környékén. Jelenleg rendelkezem 6 millió forint Önerővel. 2020.08.01-től dolgozom a jelenlegi munkahelyemen ahol a nettó fizetésem 260.000 Ft + cafetéria. Jelenleg 3 hónapos próbaidőmet töltöm és 2 éves határozott idejű szerződésem van. Jelenlegi munkahelyem előtt 4 hónapig voltam munkanélkülin 3 hónapot és mellette dolgoztam alkalmi napi bejelentésű munkavállalóként. A munkanélküli előtt szintén folyamatos 1 éves munkaviszonyom volt. A kérdésem az lenne, hogy jelenlegi helyzetemben természetesen a próbaidő lejárta után mely bankoknál lenne lehetőségem hitelt felvinni? Egyes bankoknál elég a 6 hónap folyamatos munkaviszony igazolása, de a határozott idő a probléma, más bankoknál pedig legalább 1 év kell, szintén további 1 év munkaviszonnyal. Rendelkezem fundamentával is, ami bár csekély összeg ehhez képest, de már közel 4 éve fizetem, esetleg ott bővebbek a lehetőségek?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék lakáshitellel kapcsolatban! Férjemmel kint dolgozunk Németországban. 6 hónapja élünk kint. 3 hónapja dolgozunk aktívan, elötte is volt munkahelyem kint, csak céget váltottam! Férjem BAR listás. Nekem még hitelem nem volt, de szeretnék lakást venni hitelre! Kb. 1200 euró a nettóm és külföldi bankszámlaszámra kapom a fizetésem!
Nem tudom, így lehetséges-e a hitelfelvétel?
Köszönettel.

Tisztelt Szakértő,
Segítségét illetve tanácsát szeretném kérni a következő probléma kapcsán.
Éppen új lakás vásárolunk, jövő évi átadással, melyhez 500 ezer Ft foglalót tettünk le, és kb. 19M Ft kölcsönt kell majd fölvennünk év végén. Most egy határozatlan idejű munkaszerződésem van, de kaptam egy kedvezőbb ajánlatot 2 éves határozott időre szól, azután határozatlanná alakítási ígérettel. Az egyik banknál, ahol a hitelt szeretnénk fölvenni, azt a tájékoztatást kaptam, hogy 2 éves idejű szerződés esetén nem lesz gond a hitellel.
A kérdésem az lenne, hogy Ön ezt hogyan látja, van-e arra valamiféle garancia, hogy a bank a hitelfelvételkor is elfogadja a 2 éves határozott munkaviszonyt?
Köszönöm szépen válaszát,
Üdvözlettel: Éva