Tisztelt Hitelnet!

Röviden leírva! Vállalkozással foglalkozó férjemtől elváltam, közös gyermekünkkel elköltöztem. Közösen szerzett lakásunkat banki kölcsönből vettük, a tulajdonjoga fele-fele arányban van.

Bírósági papírokkal alátámasztva én kimentem a lakásból a 3 éves gyermekünkkel a béke érdekében azzal a megállapodással, hogy a lakáshasználati jogomról lemondok azzal a feltétellel, hogy férjem a lakáshitelt és a lakással kapcsolatos kiadásokat fizeti. Férjem már három hónapja a hitelt nem törleszti, erről kaptam felszólítást, és félek, tőlem fogják levonni, így ellehetetleníti életünket.

Elkeseredésemben fordultam önökhöz és kérem segítségüket!! Szeretném tudni milyen jogaim vannak, hogy ezt elkerülhessem, tudom felelős vagyok én is a kölcsön visszafizetése miatt. Esetleg van-e lehetőségem visszamenni, és ha én fizetném tovább a hitelt, persze ezt is jogi útra terelve, mert sajnos férjemmel egyezkedni nem tudok, sajnos nem a megoldásra törekszik, hanem inkább azon mesterkedik, hogy tudja megnehezíteni életünket.

Segítségüket előre is köszönöm.
Katalin

Kedves Katalin!

Irodánk hiteltanácsadással, hitelügyintézéssel foglalkozik. A felvett hitel fizetésével, illetve nemfizetésével összefüggő jogi kérdésekben nem vagyunk illetékesek.

Javasoljuk, hogy jogi tanácsért forduljon egy ügyvédi irodához, ahol az illetékes szakértő tájékoztatni tudja a hitelt érintő jogi lehetőségekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném megkérdezni, hogy fiammal közösen vásárolnánk lakást 50-50% tulajdonnal. Ha például 6 M-ra lenne szükségünk, 3M-t ő kapna, 3 M-t pedig én. Azért érdekes a kérdés, mert én már 61. éves vagyok, csak 9 évre kaphatok hitelt, fiam viszont 36 éves. Szétbonthatja-e a bank ilyen formában a hitelt?
Köszönöm a válaszát.

Köszönöm a válaszát! És olyan lehetséges, hogy a férjem egyedüli adósként vegyen fel lakáshitelt? Az ingatlan értéke: 5 100 000 Ft.

Érdeklődni szeretnék, hogy párommal ingatlant szeretnénk vásárolni. Van egy négy hónapos kislányunk, én jelenleg 46.000 Ft tgyást kapok, majd áprilistól gyedet fogok kapni. Párom átlagkeresete kb.: 130.000-150.000 Ft körül van havi szinten. Ezen kívül ugye én még kapok 12.200fFt családi pótlékot.
Az lenne a kérdésem, hogy ezek alapján a párom venne fel jelzálog alapú hitelt 3 millió forintot, és én lehetnék-e az adóstárs?

Tisztelt Szakértő!
Az adós nem fizetése esetén az adóstárs felel-e az örökölt háza részével, mely a ház 1/6-a?
Négy tulajdonosa van az ingatlannak.
Félniük kell a ház tulajdonosainak, hogy a Bank ráteheti a kezét a közös ingatlanjukra?
Előre is köszönöm.
Márta