Adósságrendező hitelhez milyen munkaszerződés kell?

Üdvözletem!

Szabad felhasználású hitelt vettem fel két évvel ezelőtt, amit a mai napig rendesen törlesztek, havi 23 000 forintos összeggel. Határozott idejű munkaszerződéssel dolgozom jelenleg, ami négy hónap múlva jár le. Már keresgélek munka után, de nem tudom, sikerül-e valamit szerezni addig, így fontosnak tartanám, hogy a havi kiadásokat minimalizálni tudjam. Még az is lehetséges, hogy a munkaszerződésemet újra meghosszabbítják, de ez sajnos nem 100%. Elég bizonytalan a helyzet.

Arról szeretnék érdeklődni, hogy 9 milliós ingatlanfedezettel van-e valamilyen lehetőségem a részletek csökkentésére. A szabad felhasználású hitelhez is ez az ingatlan lett bevonva fedezetként. Ez gondot okozhat a hitelkiváltásnál? Mennyi ideig tart a hitelügyintézés?
Annak ellenére, hogy most igazolható jövedelemmel rendelkezem, problémát jelenthet az, hogyha a munkaviszonyom hamarosan megszűnik?

Köszönöm a tájékoztatásukat.
Csaba

Kedves Csaba!

Adósságrendező hitel felvételéhez az igénylőnek legalább 3 hónapos munkaviszonyból származó, a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelmet kell igazolnia. Ez alapfeltétel, ezen kívül létezhet olyan hitelkonstrukció is, melyhez ennél hosszabb idejű munkaviszony, illetve – hitelösszegtől és a leendő adós havi kiadásaitól függően – magasabb munkabér igazolása szükséges.

Hitelfelvételre határozott idejű munkaszerződés esetén is van ugyan lehetőség, de csak akkor, ha a munkaszerződés lejárata után az ismét meghosszabbításra kerül. A jövedelemvizsgálat során a banki hitelbíráló egyeztet az Ön munkáltatójával, s ha arról tájékoztatják, hogy nagy valószínűséggel nem hosszabbítják meg az Ön munkaszerződését a lejáratot követően, akkor hitelkérelmét elutasítják. Éppen ezért ezt a kérdést a munkáltatóval célszerű előre, a hitelkérelem benyújtása előtt egyeztetni.

Ha nem hosszabbítják meg a munkaszerződését, akkor a hitelfelvételben az újabb munkahelyen eltöltött, minimum 3 hónap után érdemes gondolkodni. Fontos, hogy csak akkor számíthat pozitív hitelbírálatra, ha a próbaideje lejár.

A hitelkiváltás részét tekintve fedezetként elfogadható az a 9 milliós ingatlan, amire most is be van jegyezve a szabad felhasználású hitel. A hitelkiváltást a fennálló tartozásról kiadott hivatalos banki igazolás alapján a pénzintézetek egymás között intézik. Az összeg átutalása után az előző hitelnyújtó kiadja jelzálogjogának törlésére vonatkozó kérelmét. Ezzel a dokumentummal az illetékes földhivatalnál törlik a tulajdoni lapról. A adósságrendező hitelügylet átfutási ideje pozitív hitelbírálat esetén körülbelül 1 hónap. Az elérhető legkedvezőbb adósságrendező lehetőségeket megtekintheti honlapunkon.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x