Tisztelt Szakértő!

Edina vagyok, 27 éves. Alkalmazottként dolgozom egy multi cégnél több éve. A nettó jövedelmem átlagban 180 Ft, amit a munkáltatói igazolás mellett folyószámla kivonattal is igazolni tudok. A folyószámlámon ugyan van hitelkeret, de még soha nem vettem igénybe.

Rendelkezem egy örökölt ingatlannal, amivel kapcsolatban elég sok köztartozás van. Ennek kifizetésére szeretnék hitelt felvenni. Az ingatlan falun van és értéke körülbelül 7 millió forint.

Elsőként azt kérdezném, hogy adósságrendező hitelt lehetséges-e erre a célra felvenni? Körülbelül 2 000 000 forintra lenne szükségem ahhoz, hogy a teljes összeget kifizethessem.

Ha ingatlanfedezet szükséges, akkor azt kérdezném még, hogy lehet-e olyan ingatlant felajánlani, amin köztartozás van. Az ingatlant köztartozással együtt örököltem és most ezt szeretném minél hamarabb tisztázni, s mivel nem rendelkezem ennyi készpénzzel, ezt csak kölcsönből tudnám megtenni. Fedezetül csak ezt az ingatlant tudom felajánlani, egyéb ingatlan nincs a nevemen. Nekem személy szerint sosem volt tartozásom semmilyen hitelintézet felé.

Ha ez az ingatlanfedezet nem felel meg az elvárásoknak, akkor milyen egyéb lehetőségem lenne, hogy ingatlanfedezet nélkül hitelhez juthassak?

Köszönöm válaszát.
Edina

Kedves Edina!

Adósságrendező hitel köztartozás kifizetésére nem vehető igénybe. Adósságrendezésre a pénzintézetek akkor nyújtanak kölcsönt, ha banki jelzáloghitel vagy személyi kölcsön, gépjármű hitel vagy áruhitel, esetleg önkormányzati vagy munkáltatói kölcsön visszafizetése a cél. Adótartozás vagy magánszemély jelzálogjogának kiváltására nincs lehetőség adósságrendező hitellel.

További akadályt ez esetben az jelent, hogy köztartozással terhelt ingatlant egyik pénzügyi partnerünk sem fogad el fedezetként. A NAV javára, köztartozás miatt bejegyzett jelzálogjog minden esetben az adósságrendező hitelkérelem visszautasítását vonja maga után.

2 millió forint felvételére ingatlanfedezet nélkül sajnos nincs lehetőség, mivel személyi hitelek esetén a nettó jövedelemnek körülbelül az 5-6-szorosa érhető el. A jelen helyzetben sajnos nem tudunk az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukció ajánlani, amiből visszafizethetné az örökölt köztartozást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

NAV tartozásom van, 2.500.000 Ft. Családtag nincs akit be tudnék vonni, mert vagy diák még, vagy öreg. Ez év végéig kaptam haladékot, de teljesen tanácstalan vagyok, mert mindenhol akadályba ütközöm. Egyéb hitelem nincs.
Tudnának ajánlani valamit?
Köszönettel.
László

Mi számít köztartozásnak? NAV tartozás jövedéki bírság?

Szabad felhasználású jelzálog hitelem van és Apeh tartozásom. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mellet kaphatok-e hitelt?