Adósságrendező hitel ingatlanfedezettel vagy nélküle?

Üdvözlet!

Adósságrendező hitel felvételén gondolkodom, de úgy tudom, elég szigorú a szabályozás arra vonatkozólag, hogy milyen ingatlant fogadnak el a bankok fedezetként. Van arra esetleg lehetőség, hogy fedezet felajánlása nélkül kapjak hitelt, vagy teljességgel lehetetlen így elérni az alacsonyabb havi törlesztőket?

98 000 forintos jövedelemmel rendelkezem, amiből jelenleg hitelt törlesztek, havonta 19 000 forintjával. Ezt a kölcsönt természetesen szeretném megszüntetni, ha lehetséges, akkor ennél alacsonyabb havi törlesztést szeretnék elérni. A hiteligényem 1 millió forint lenne. Van arra lehetőség, hogy ekkora összegnél alacsonyabb legyen a törlesztő részletem a mostaninál ingatlanfedezet bevonása nélkül?

Ha nem, akkor ingatlanfedezetet az alábbiak szerint tudnék felajánlani: saját, 1/1 tulajdonú ingatlannal nem rendelkezem, de két házban is van 50-50 százalékos részesedésem. Mindkettő lakóházként van nyilvántartva a földhivatalnál. Értéküket tekintve az egyik kb. 6-7 millió forintot ér, a másik többet, kb. 15-16 millió forint értékű. Megosztható ilyen módon a fedezet?

Köszönöm.
Péter

Kedves Péter!

Ingatlanfedezet bevonása nélkül sajnos nem tudunk Önnek olyan hitelkonstrukciót ajánlani, mely esetén a havi törlesztő részlet összege a mostani 19 000 Ft-os törlesztése alá csökkenne. Kedvező adósságrendező hitel minden esetben ingatlanfedezet bevonásával érhető el. Továbbá 98 000 Ft-os keresetével nem is tudna felvenni 1 millió Ft-ot, mert a nettó jövedelemnek – adóstárs bevonása nélkül – hozzávetőlegesen az 5-6-szorosa vehető fel.

Ahhoz, hogy a bankok elfogadják fedezetként az Ön által felajánlott ingatlant, nem szükséges, hogy abban Önnek 1/1 tulajdoni arányú része legyen, sőt, az sem feltétel, hogy tulajdonos legyen. Jelzáloghitelek fedezeteként hozzátartozói megkötés nélkül bármely személy ingatlana bevonható a hitelügyletbe az illető hozzájárulásával és a hitelszerződés aláírásával.

Az Ön által említett két ingatlan közül tehát az egyik is elegendő lenne az 1 millió forint felvételéhez. A kisebb, 6-7 millió forint értékű lakóházra is felvehető ekkora összeg. Az, hogy melyik ingatlant ajánlja fel fedezetként, a többi tulajdonos hozzájárulásától függ, a kölcsön visszafizetését biztosító jelzálogjog ugyanis résztulajdonra nem jegyezhető be.

Javasoljuk, hogy egyeztessen velük ez ügyben, s ha sikerült megegyezni, küldje el online ajánlatkérését. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével teheti meg. Ezt követően a Hitelnet Szakértői személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni az ingatlanfedezet bevonásával elérhető legkedvezőbb adósságrendező hitelkonstrukciókról, melyek igénylése esetén biztosan csökkenthető jelenlegi törlesztő részlete.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x