Tisztelt Hitelnet!

3.000.000 Ft-os személyi kölcsön+hitelkártya tartozásom van. Rendelkezem ingatlannal, de a haszonélvező nem járul hozzá, hogy így rendezzem a hiteleimet. A fizetésem csak a törlesztésekre megy el, és emellett még 2 lányomat taníttatom a felsőoktatásban.

Kilátástalannak látom teljesen a helyzetem, mi lesz ha nem bírom tovább fizetni a hiteleket? Elvesztem a házam, vagy jönnek a végrehajtók? Persze még mellette ott vannak a számlák is. Kétségbe vagyok esve, nem látom a kiutat.

Várom válaszukat.
Üdvözlettel és köszönettel: Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

3 milliós adósság visszafizetéséhez minden esetben ingatlanfedezet bevonására van szükség. Haszonélvezettel terhelt ingatlanra a haszonélvező beleegyezése nélkül sajnos nem vehető fel jelzáloghitel.

Meglévő kölcsöneinek havonta esedékes törlesztő részlete lényegesen csökkenthető lenne adósságrendező jelzáloghitel felvételével, hiszen ezek a kölcsönszerződések eleve hosszabb futamidőre köthetők, mint a fedezet nélküli személyi hitelek és a hitelkártya szerződés. A hosszabb futamidő már önmagában is törlesztő részlet csökkenést eredményez, nem beszélve arról, hogy a jelzálog alapú hitelek kamata is sokkal alacsonyabb, mint a fedezetlen hiteleké.

Véleményünk szerint ebben a helyzetben kedvező megoldást az ingatlanra felvett hitel jelenthet. Amennyiben sikerül a haszonélvezővel megegyezni a hitelfelvételben, kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat. Online Hitelkalkulátorunk segítségével már most utánanézhet annak, hogy mekkora összeget spórolhat meg havi szinten az adósságrendező hitellel.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
A párommal korábban vettünk fel jelzáloghitelt arra az ingatlanra, amelyik a párom tulajdonában van és a szülei a haszonélvezők. Akkor a haszonélvezők beleegyezte a hitelfelvételbe. Ezt a kölcsönt szeretnénk most kedvezőbbre váltani. A gond az, hogy most az egyik haszonélvező nem akar belemenni a hitelcserébe.
Mit tehetünk?
Várom javaslatukat.
Köszönettel.
Nóra