Adósságrendező hitel fedezete

Üdvözletem a Szakértőnek!

Adósságrendező hitel felvételével, pontosabban az ingatlanfedezettel kapcsolatban lenne kérdésem. Jelenlegi lakásom már személyi kölcsönnel, és lakáshitellel terhelt, ezért úgy gondolom, nem biztos, hogy elegendő fedezet lenne ez a bank számára. Viszont rendelkezem egy tanyával, amihez nagy földterület is tartozik, értéke körülbelül 6 millió forint lehet. Az érdekel, hogy ezt elfogadja-e a bank fedezetként?

Ha nem, akkor milyen lehetőségem lenne még az adósságrendező hitel felvételére? Esetleg ingatlanfedezet nélkül van esély az adósságrendezésre?

Jelenleg négy hónapja van munkám, jövedelmem 121 000 forint. Elég ennyi munkaviszony a hitelfelvételhez?

Köszönöm válaszát.
Lajos

Kedves Lajos!

Az adósságrendező hitel fedezete lehet az az ingatlan, melyre a kiváltandó hitelek be vannak jegyezve, ha ezt a terhelést az ingatlan értéke elbírja. Jogszabályi előírás szerint az ingatlan értékének legfeljebb 80%-áig vehető fel hitel. Ezt a mértéket több tényező is csökkentheti, például az igénylők jövedelmi helyzete, illetve az adott lakás állapota, területi elhelyezkedése. További fontos kérdés, hogy mekkora a kiváltandó hitelösszeg. Amennyiben deviza alapú kölcsön kiváltásáról van szó, akkor a devizaárfolyam emelkedése miatt a fennálló tartozás forintban kifejezett értéke magasabb lehet a rendszeres hiteltörlesztés ellenére. Ha emiatt a jelzáloggal terhelt ingatlan már nem nyújt kellő fedezetet a hitelkiváltásra, akkor lehet szükség további ingatlanfedezet bevonására.

Tanyaként nyilvántartott ingatlant sajnos egyik pénzügyi partnerünk sem fogad el fedezetként. Ez tehát nem vonható be az adósságrendező hitelbe. Megoldást egyéb lakó- vagy üdülőingatlan, esetleg hétvégi ház bevonása jelenthet. Ha ilyen ingatlan nincs az Ön tulajdonában, az sem probléma. Fedezetként bárki tulajdonában lévő ingatlan bevonható a tulajdonos hozzájárulásával. Ez esetben a plusz fedezet tulajdonosainak is részt kell venniük a hitelügyletben. Plusz fedezetként jellemzően szülők, nagyszülők ingatlanát szokták bevonni.

Kiegészítő ingatlanfedezet nélkül csak akkor lenne megoldható az adósságrendezés, ha a tartozás azon összegét, melyet a lakás nem bír el, önerőből visszafizetik.

Az adósságrendező hitel felvételéhez 3 hónapos munkaviszony már elegendő lehet, ha a munkavállaló nincs próbaidőn.

Személyre szabott adósságrendező hitelajánlatukhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x