Adósságrendezéshez szükséges jövedelem

Tisztelt Hitelnet!

5 évvel ezelőtt új építésű társasházi lakásra vettünk fel svájci frank alapú lakáshitelt a férjemmel. Megelőlegező kölcsönt is igényeltünk, a gyermekek meg is születettek.

A kérdésem az, hogy lenne-e olyan adósságrendező hitel, amivel érdemes volna kiváltani ezt a kölcsönt, mivel az árfolyam miatt majdnem a dupláját fizetjük a kezdeti törlesztésnek. Ha lenne kedvezőbb kölcsön, akkor azt mi megkaphatjuk-e a jelenlegi jövedelmünkkel, ugyanis én most gyeden vagyok, ami 85 ezer forint. Férjem nettó jövedelme 220 ezer forint, alkalmazotti bére folyószámlára érkezik. Az előző hitel felvételekor enné magasabb munkabérem volt.

A kölcsön összege 7 millió forint volt amikor felvettük és most is körülbelül ennyi lehet az árfolyam miatt. A lakásunkat akkor 15 millió forintért vettük, nem tudom most mennyit érhet. Egyéb hitelünk nincsen.

Köszönöm szíves tájékoztatását.
Tisztelettel: Réka

Kedves Réka!

Adósságrendező hitel bírálatakor a jövedelemvizsgálat lényege, hogy a háztartás igazolt jövedelme lefedje a felvenni kívánt kölcsön havi törlesztő részletét és a rendszeres egyéb kiadásokat. A kiadások közé nem kell beleszámítani a kiváltandó kölcsön havi törlesztését, azonban egyéb – kiváltásra nem kerülő – hitelek törlesztő részletével számolni kell.

Mivel a leírtak szerint más kölcsön nincs a nevükön, valamint a férje 220 ezer forintos  jövedelme mellett az Ön 85 ezer forintos gyedből származó bevétele is figyelembe vehető, ezért az igényelni kívánt 7 millió forint összegű kölcsön havi törlesztése fedezettnek tűnik. Pontos választ azonban csak a további részletek ismeretében tudunk adni.

Személyre szóló adósságrendező hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, melyben a várható havi törlesztés mellett tájékoztatjuk az aktuális hitelkamatokról is. Ezek ismeretében dönthetnek meglévő lakáshitelük esetleges kiváltása mellett.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Munkaviszony nélkül lehetne-e valamit csinálni, hogy hitelkiváltást kérni?


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x