Tisztelt Hitelnet!

Egy autóhitelem és egy személyi kölcsönöm van, amit szeretnék kifizetni adósságrendező hitelből. A kérdésem az lenne, hogy az adósságrendezéshez kell-e ingatlanfedezet, mert az nekem nincsen. Olyan hitelre lenne szükségem tehát, amihez nem kell ingatlant bevonni.

Az autóhitelnél még körülbelül 6-700.000 Ft tartozásom van, a személyi kölcsönt nemrég vettem fel, de akkor azt is rendezném, hogy csak egy hiteltörlesztésem legyen. A tartozás 400.000.- Ft. Összesen tehát kb. 1-1,1 millió forintot vennék fel.

A nettó jövedelmem havonta 160.000.- Ft. Alkalmazottként dolgozom 5 éve ugyanannál a cégnél, de a folyamatos munkaviszonyom ennél régebbi. A cégem bankszámlára utal.

Várom tájékoztatásukat!
Köszönettel!
Lajos

Kedves Lajos!

Ingatlanfedezet nélkül személyi kölcsön felvételére van lehetőség, adósságrendező hitel nem igényelhető. A fedezet nélküli személyi hitelek kamata azonban nem olyan kedvező, hogy érdemes lenne vele autóhitelt, illetve meglévő személyi hitelt kiváltani. Ezáltal ugyanis nem érne el kedvezőbb havi törlesztő részletet.

Adósságrendező hitelhez tehát kell ingatlanfedezet, ám az nem probléma, ha a kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlan nem az adós tulajdonában van. Az ingatlanfedezetet hozzátartozói megkötés nélkül bárki felajánlhatja, tehát nemcsak szülő, nagyszülő, élettárs, testvér lakástulajdona fogadható el. Lényeges, hogy a fedezetül bevonható lakóingatlan tulajdonosa hozzájáruljon a hitelfelvételhez és részt vegyen a hitelügyletben. Jövedelemigazolás az ingatlantulajdonos részéről nem kötelező.

Amennyiben van ilyen lehetősége, javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s ismerje meg az adósságrendező jelzáloghiteleket személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkból!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Van egy adósságom az egyik bank felé, amit szeretnék rendezni. A tartozásom 1,7 millió forint a jelenlegi CHF árfolyammal számolva. Ezt a hitelt autóvásárlásra vettem fel, az autó a fedezet. Ingatlanfedezetem nincs. Ez gond?
Köszönettel: Beáta