Adósságrendezés végrehajtással terhelt ingatlan esetén

Tisztelt Hitelnet!

Sajnos igen kellemetlen helyzetbe kerültem, hiszen lakáshitelt vettem fel még évekkel ezelőtt svájci frankban ingatlanfedezettel. Jelenleg már behajtónál van az ügyem, mivel nem tudom egyáltalán fizetni a havi törlesztő részleteket. A behajtó cég nap, mint nap zaklat.

A kérdésem az lenne, hogy a behajtóknak milyen jogaik vannak? Beléphet az ingatlanba, vagy esetleg kapun kívül is tudok velük tárgyalni? Esetleg rendőrt is hozhat, aki kényszeríthet az ingatlan elhagyására? Van esetleg valamilyen ötlete azzal kapcsolatosan, hogy mivel friss nyugdíjas vagyok, vajon ha el is hagyom a házat, akkor a nyugdíjamból levonhatják a tartozást? Én már arra is gondoltam, hogy a teljes nyugdíjamat elkobozzák, de akkor vajon én miből fogok megélni. Ilyen lehetőségük is van, hogy lenullázzák a nyugdíjamat?

Válaszukat nagyon köszönöm.
Irma

Kedves Irma!

Irodánk fő tevékenysége a hiteltanácsadás, a hitel nemfizetéséből adódó végrehajtásban azonban nem vagyunk illetékesek. Ezzel kapcsolatos kérdéseit végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértőnek volna célszerű feltenni. Az illetékes szakembertől választ kaphat arra, hogy milyen jogaik vannak a behajtóknak, s mi a végrehajtás menete.

Információink szerint a teljes nyugdíjától nem foszthatják meg Önt, ám a hiteltartozás a nyugdíjból is tiltható.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az lenne a kérdésem, hogy árverezik az ingatlanunkat. De mivel az én nevemen van még egy fél lakás, amin az anyukám haszonélvezete rajta van /azt készpénzre vettük, nem hitelre/, árverezhetik-e a fél ingatlant és anyukámnak milyen joga marad? A haszonélvezet nem erősebb a tulajdonjognál? Ki kell-e neki költözni abból a szobából, amelyiket elárverezik, vagy az új tulajdonos tulajdonjoga csak anyukám halálával érvényesül?

Tisztelt Hitelnet!
A mi családi házunk, amire felvettük a hitelt, még nincs végrehajtás alatt, de a kölcsönt jövő hónapban felmondja a bank. Kaphatunk erre most még adósságrendező hitelt?
Köszönettel várjuk válaszukat!
Csabi


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x