Adósságrendezés szabad felhasználású jelzáloghitelből

Tisztelt Hitelnet!

Van egy tehermentes ingatlanom, és egy másik tehermentes ingatlanban vagyok 1/2 részt tulajdonos. Az ingatlanok értéke kb. 4,5 millió és 8,5 millió Ft. Szabad felhasználású jelzálog hitelt szeretnék felvenni, hogy a jelenlegi törlesztőrészleteimet csökkentsem. Vállalkozó vagyok és a NAV által igazolt jövedelmem (ha az összevontan adózó és az elkülönülten adózó jövedelmeimet összeadom és levonom belőle a fizettet adót) 187.000.- Ft nettó.

Van egy svájci frankos autóhitelem, aminek a törlesztő részlete 23 ezer Ft/hó (januárban jár le!), van kettő személyi hitelem, aminek a törlesztése 24 ezer Ft/hó, és van 3 hitelkártyám, aminek a keretösszege összesen 1.100.000.-Ft. Szeretném kifizetni a hitelkártyákat és az autóhitelemet, hogy a havi részletek csökkenjenek.

Van-e erre valami megoldásuk?
László

Kedves László!

Arról nem ír, hogy a fennálló hiteltartozások összege mennyi, de valószínűleg a nagyobb értékű ingatlant kellene majd bevonni a hitelügyletbe. Amennyiben ennek nem csak Ön a tulajdonosa, akkor a további tulajdonos(ok)nak is szerepelniük kell a hitelügyletben.

Azokról a kölcsönökről, melyeket ki szeretne váltani, hivatalos igazolást kell kérni, melyben a hitelfolyósító rögzíti a fennálló tartozás összegét és a végtörlesztéssel összefüggésben felmerülő egyéb költségeket. Ha már jelzáloghitelt igényel, akkor célszerű lenne a személyi hiteleket is kiváltani, hiszen a jelzálog alapon nyújtott hitelek lényegesen kedvezőbb kamat mellett érhetők el, mint a fedezet nélküli személyi kölcsönök.

A hitelek kiváltását a fennálló tartozásról szóló hivatalos igazolás alapján a pénzintézetek intézik egymás között. Ha ez nem így történne, vagyis közvetlenül Önnek folyósítaná a bank  a kölcsönt, akkor a hitelbírálat során mindazon hiteltörlesztéseket figyelembe kellene venni, amelyeket Ön éppen megszüntetni szeretne. A meglévő havi törlesztő részletek figyelembevételével viszont nem valószínű, hogy Ön hitelképes lenne. Ha azonban a bankok egymás között bonyolítják a hitelkiváltást, akkor a bírálat során nem számolnak azokkal a havi törlesztésekkel, melyek kiváltásra kerülnek.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról! További kérdés esetén Hiteltanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnék érdeklődni, ha 2 000 000 Ft-ot szeretnénk férjemmel (szabad felhasználású kölcsön) igényelni, akkor ebből kitörleszthetjük a meglévő hitelünket? Hiteltörlesztésre is fel lehet venni?? Mert akkor nem 4 felé törlesztenénk, hanem csak 1 felé és még spórolni is tudnánk!
Köszönettel! Csilla

Tisztelt Hitelnet!
Van egy autóhitelem, amit szeretnék visszafizetni és van egy tehermentes ingatlanom, amire szeretnék felvenni szabad felhasználású hitelt. A kérdésem az, hogy a szabad felhasználású hitel egy részéből visszafizethetem-e az autóhitelt?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Zoltán


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x