Adósságrendezés svájci frank alapú autóhitel esetén

2008-ban vásároltam autómat (Toyota Avwnsis). Jelenlegi értéke kb. 2.500.000.- Ft, a fennálló hitel kb.: 3.5 millió. Annak idején 900 000 Ft-ot fizettem be kezdésnek. Nem szeretném tovább fizetni a kölcsönt rögzített árfolyamon 40.000Ft/hó.

Meg szeretnék szabadulni az autótól és a kölcsöntől is. Mit tegyek? Tudom, hogy pénzt nem látok belőle, de legalább ráfizetnem ne kelljen.
Ha visszaadom a banknak “megbüntetnek”?.
Mi a legjobb megoldás? Hitelátvállalást hirdetik ugyan, de érdemben sehol nem foglalkoznak vele.

Tisztelettel:
Ildikó

Kedves Ildikó!

A svájci frankos autóhitelével kapcsolatos lehetőségekről elsősorban a hitelnyújtó banknál kellene érdeklődnie. Az érintett hitelintézet a szerződés ismeretében tájékoztatni tudja arról, hogy mi lehet a megfelelő megoldás ez esetben.

Irodánk a hitelkiváltásban tud Önnek segíteni megfelelő fedezet bevonása esetén. 3,5 millió forint összegű kölcsönhöz ingatlanfedezet szükséges. Jelzálog alapon kedvező kamatozású adósságrendező hitelkonstrukciók érhetők el pénzügyi partnereinknél, melyekkel – az autó megtartása mellett – mérsékelhető a havi törlesztési kötelezettség.

Amennyiben van lehetősége ingatlanfedezet bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az adósságrendező kölcsönöket!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2007-ben vásároltam svájci frank alapú hitellel autót. 5 évig fizettem. A válság idején a 2.5-szeresére nőtt a havi törlesztő. 2012-ben elvitték az autót, potom pénzért eladták. Annyit követelnek rajtam még, amennyi az autó vételárának a duplája!
Hogy lehet ez?

Kedves Asszonyom!
Végrehajtási ügyekben nem vagyunk illetékesek. A követelés összegéről az ebben illetékes intézmény tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Svájci frank alapú hitelre vettünk Suzukit, 1 500 000 Ft-ot kifizettünk, 1.400 000 Ft volt a hitel. Ez egy fix kamatozású hitel volt, minden hónapban ugyanannyit fizettünk. 5 évre szólt a szerződés, de majdnem 1 évvel tovább kellett fizetni az árfolyam különbözet miatt. Nekünk is jár visszatérítés?

Kedves Magdolna!
A leírtak alapján véleményünk szerint Önök is jogosultak lehetnek visszatérítésre. Erről a hitelnyújtó bank tud Önöknek további pontos felvilágosítást adni.

Gépjárműnk törlesztéséből még 5 év van hátra. A havi részlet 55-58 ezer forint. Szeretnénk forint alapú hitellel kiváltani. Sajnos ingatlanfedezet nem jöhet szóba. A bank esetleg átvenné az autót? Az árkülönbözetet hogy lehetne törleszteni?
Válaszukat köszönöm!

Ha a bank Ft-tal finanszírozza meg a hitelt, miért mondja rá, hogy svájci frank alapú, amikor soha nem adott frankot, és nem is hozza a törlesztésből fenn maradt összeget, akkor mi alapján számolja az árfolyam differenciát? Csak Ft-ot adott, ezután pedig jelentős kamatot számít fel. Most vagy kamat, vagy árfolyam differencia. A kettőt együtt miért számolja? 2.220.000.- Ft-ot kaptunk, 4 éve fizetjük, ebből 374.979.- Ft tőke, 1.052.528.- Ft kamat 201.358.- Ft árfolyam, 11.545.- Ft levélköltség és még hátra van 65 hónap. Hát mi ez, ha nem uzsora? Mindez 1.0 KIA (kis libakergető) autóért! Mire visszafizetjük, több, mint 6 millió Ft… Továbbiak »

6 évvel ezelőtt vásároltam 2,5 M Ft-ért személygépkocsit. Akkor a törlesztés 36e Ft volt. Ma 55e Ft. Kettőnk nyugdíja 80e Ft. A mostani össztartozás kiváltás esetén 2,3 M Ft. Már vissza is adnám, hisz 6 év alatt csak 200e Ft-ot írtak jóvá.
Mit tegyek? Ez egy ördögi kör amiből nem tudok kiszállni?


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x