Adósságrendezés nem ingatlanfedezettel

Tisztelt Hitelnet!

Az lenne a kérdésem, hogy az építkezésünk befejezése előtt több , és hitelkártya felhasználására kényszerültünk. A ház felépült, de terhelt, a mostani lakás árak/értékek alapján valószínűleg teljesen. A kiváltandó hitelek összértéke maximum 5M Ft, törlesztőrészletük meghaladja a 120E forintot. Ezeket szeretnénk visszafizetni, illetve a kártyákat megszüntetni, és egy kölcsönt fizetni, aminek a törlesztése alacsonyabb lenne. Erre a jövedelmem kb. nettó 270E Ft.

A csapda az, hogy a bankok a hitel elbírálásakor a pillanatnyi helyzetet figyelik, és nem azt, hogy a többi hitel visszafizetésével az új kölcsön törlesztése biztosított. Sem a nejem, sem én nem vagyunk KHR listások.

Kérem jelezzék, ha látnak lehetőséget a rendezésre.
Köszönettel!
Zoltán

Kedves Zoltán!

A problémát ebben az esetben valóban az jelenti, hogy ingatlanfedezet nélküli hitel elbírálásakor a pénzintézetek az adós összes meglévő hiteltörlesztésével kalkulálnak. Azt a törlesztő részletet is figyelembe veszik tehát, amely a kölcsön felvételével visszafizetésre kerülne. Ez csak akkor kerülhető el, ha jelzálog alapon történik az adósságrendezés. Ekkor ugyanis a bankok egymás között intézik a hitelkiváltást, s nem az adósnak folyósít a bank.

Fentiek alapján sajnos nem tudunk az igényeinek megfelelő ingatlanfedezet nélküli adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Bank.
Szeretném egy hitelbe rendezni a következő hiteleim: OTP Hitelkártya: 570.000 Ft, Cofodis hitel: 700.000 Ft, Cetelem áruhitel: 110.000 Ft.
300.000 Ft a jövedelmem nettóban. De ezenkívül van egy jelzáloghitelem, havi törlesztőrészlet: 60 ezer Ft. Egy személyi kölcsön: 3 millió, havi részlete biztosítással együtt 82 ezer Ft.
A fent leírt hiteleket (az utolsó kettő kivételével) van-e mód egy hitelbe rendezni, (kifizetni), de nem jelzáloghitellel. Kezesem nincs, egyedül élek.
Válaszukat előre is köszönöm: Judit

Szeretném megkérdezni, hogy melyik bank adna hitelt. Az összes hitelem kb.: 2 millió Ft. 2 személyi kölcsön egy adósságrendező kölcsön Otp-nél. Havi keresetem 110 ezer Ft. Az egészet szeretném kiváltani egy kölcsönnel.
Köszönöm.

Van az OTP Banknál 1.000.000 Ft személyi kölcsönöm és 172.000 Ft A-hitelem. Ezt szeretném kedvezőbb hitelre cserélni, hosszabb futamidőre, de ingatlanfedezetem nincs.
Van-e megoldás? Ebben kérem a segítségüket!


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x