Adósságrendezés másik banknál

Tisztelt Hitelnet!

Ismeretségi körömben már többen is vettek fel tartozásaik kifizetésére hitelt, és így jóval kedvezőbb kamatozási feltételekkel törleszthetnek. Jelenleg személyi kölcsönt fizetek vissza, havonta 26 500 forintjával. Szeretném, ha megoldható lenne valahogy az, hogy kisebb legyen ez a részlet. Nem vagyok elégedett a kölcsön visszafizetés részleteivel, így másik banktól szeretnék olyan összeghez jutni, amivel ki tudom tisztázni az előzőt.

Milyen lehetőségeim vannak?
Rendelkezem egy 6,8 milliót érő lakással, és évek óta rendszeres jövedelmem van. Szükség van az igényléshez valamilyen igazolásra, vagy hitelszerződésre a személyi kölcsönnel kapcsolatban?

Köszönöm tájékoztatását!
Margit

Kedves Margit!

Az adósságrendezéshez, vagyis a személyi kölcsön visszafizetéséhez elsősorban ingatlanfedezetre van szükség. Adósságrendező jelzáloghitel minimum 1 milliós hitelösszegtől igényelhető pénzügyi partnereinknél. A 6,8 milliós lakásfedezet mellett szükség van jövedelemigazolásra is. Alkalmazotti munkaviszony esetén rendszeres keresetét 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás benyújtásával igazolhatja.

Adósságrendezésről lévén szó, feltétlenül szükséges a személyi kölcsönt nyújtó bank hivatalos igazolása a fennálló tartozás összegéről. Továbbá igazolni kell, hogy a személyi hitel törlesztése mindvégig problémamentes volt. Ezt egyrészt a bank az általa kiadott igazolásra is rá tudja vezetni, másrészt a szerződésszerű törlesztés a törlesztési bankszámla kivonatokkal ugyancsak alátámasztható. Az eredeti kölcsönszerződés bemutatását nem minden pénzintézet kéri.

Az adósságrendezés a bankok között zajlik. Az új hitelfolyósító a fennálló tartozást tartalmazó igazolás alapján átutalja az összeget a régi banknak, majd ezt követően a bank kiadja a személyi kölcsön lezárását igazoló dokumentumot, s a következő hónaptól kezdve Ön az új banknak fizeti a havonta esedékes törlesztő részletet.

A jelenleg elérhető legkedvezőbb adósságrendező hitelek havi törlesztését ismerje meg hitelnet.hu hitelkalkulátora segítéségével! Ha talál olyan konstrukciót, mely kedvezőbb törlesztő részletet eredményez a mostaninál, akkor küldje el ajánlatkérést, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják tájékoztatni a részletekről!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Más banknál van a jelzáloghitelem, hitelkiváltással áthozható-e? Milyen költségekkel jár? 3.000.000 Ft, 33.000/hó törlesztés jelenleg.

Tisztelt Tanácsadó Úr/Hölgy!
Svájci frank alapú jelzáloghitelem van, amit szeretnék kiváltani kedvezőbbre. A jelenlegi bankomnál már érdeklődtem, de nem tudtak kedvezőbb lehetőséget ajánlani. Ezért másik banknál szeretnék adósságrendező hitelt felvenni.
Mi szükséges ehhez? Milyen hitelt tudnának ajánlani?
Várom mielőbbi válaszukat.
Köszönettel.
Ica


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x