Tisztelt Hitelnet!

Veronika vagyok, 25 éves friss diplomás. Sajnos nem sikerült elhelyezkednem azonnal, és anyagi lehetőségeim nem engedték meg, hogy a diákhitel törlesztő részleteimet elkezdjem a szükséges időben törleszteni. Ez ahhoz vezetett, hogy a felhalmozódott hátralékok miatt felmondták a szerződésemet, és most egy összegben vált aktuálissá 850 000 forint visszafizetése. Ennyi készpénzzel nem rendelkezem, így egyelőre nagy gondot jelent ennek előteremtése. Arra gondoltam, hogy megpróbálkozom a hitelfelvétellel, ha ez lehetséges.

Jelenleg már dolgozom, múlt hónapban véglegesítettek, így nem vagyok próbaidőn. Munkaviszonyom immár négy hónapja van. Sürgősen szükségem lenne erre az összegre, hogy vissza tudjam fizetni még a végrehajtás megindulta előtt. Milyen lehetőség lenne számomra a legkedvezőbb?

Személyi hitel felvételén gondolkodom, de nem tudom, elegendő-e hozzá a nettó 113 ezer forintos fizetésem, (amit egyébként bankszámlára kapok), illetve milyen egyéb követelményeknek kell eleget tenni személyi hitel igénylése esetén. Lakással nem rendelkezem, így azt nem tudnék felajánlani fedezetként. Ebben sajnos a családtagjaim sem tudnak segíteni, tehát az sem lehet megoldás, hogy a szüleim, nagyszüleim vagy a testvérem házára vegyek fel jelzálog alapú hitelt.

Várom mielőbbi tájékoztatását.
Tisztelettel.
Veronika

Kedves Veronika!

Ha a diákhitel szerződését már felmondták, akkor adatai valószínűleg BAR listára kerültek, s negatív tartalmú BAR lista esetén sajnos egyik pénzügyi partnerünknél sem igényelhető személyi illetve adósságrendező hitel. Adósságrendező hitelt egyébként is csak ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtanak a pénzintézetek, ám felmondott hitel kiváltására ez esetben sincs lehetőség.

Személyi hitel igénylésének további akadálya az Ön részéről a négy hónapja fennálló munkaviszony. Fedezet nélkül igényelt hitelhez legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolni. Ez ugyan származhat két különböző munkahelyről is, ha a jelenlegi munkaviszony legalább 3 hónapja megvan és nem próbaidős, de Ön összességében is csak négy hónapos folyamatos munkaviszonyt tudna igazolni.

Felmondott diákhitelének visszafizetéséhez sajnos nem tudunk megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani Önnek. Esetleg a diákhitel folyósítóval kellene egyeztetnie egy esetleges részletfizetési lehetőséggel kapcsolatban. Javasoljuk, hogy érdeklődjön az ebben illetékes személynél!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése