Tisztelt Hitelnet,

Lehetséges egy hitel kiváltása/összevonása úgy egy új hitellel, hogy az új hitel célja lakásvásárlás, a régi pedig egy ingatlanfedezetes szabad felhasználású kölcsön?

Konkrétabban:
– Van egy ingatlanfedezetes szabad felhasználású kölcsön, amit lakás felújítás/berendezésre vettünk fel. Ebből nagyjából 2 év van hátra (svájci frank).
– Szeretnénk vásárolni új lakást és lehetőséget keresünk, hogy az előző hitelt valamilyen formában belevonjuk az új Hitelbe.

Van erre mód általánosságban?
Zsolt

Kedves Zsolt!

A lakásvásárlási hitellel nem vonható össze az adósságrendezés. A lakásvásárlásra felvett összeget ugyanis a bankok az adásvételi szerződés alapján nyújtják, amelyben rögzítésre kerül a teljes vételár, a rendelkezésre álló saját erő és a hitel összege. A banki kölcsön a vételár utolsó részeként kerül folyósításra akkor, ha már az önerő is kiegyenlítésre került, s a lakásvásárlási hitel összegét nem a hitelfelvevőnek utalja a pénzintézet, hanem az eladó kapja meg.

A lakáshitel egy része tehát nem fordítható egy meglévő tartozás kifizetésére. A lakásvásárlás és az adósságrendezés két külön hitelügyletben bonyolítható le. Esetleg olyan megoldás lehetséges még, hogy saját erőből visszafizetik a szabad felhasználású jelzáloghitelt és annyival nagyobb összeget igényelnek a lakásvásárlásra. Hogy ez kivitelezhető-e, függ az új lakás jellemzőitől (vételár, területi elhelyezkedés, stb.) a rendelkezésre álló önerő mértékétől és az Önök jövedelmi helyzetétől.

A konkrét hitellehetőségekről fenti információk ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nagy szükségem lenne 500.000 Ft-ra. Gázom ki van kötve, szeretném visszaköttetni, és ha egy mód van rá, ki akarom fizetni a tartozásom, hogy ne legyek BÁR listás. Rendszeres jövedelemmel rendelkezem, mint közalkalmazott, és másodállásban egy ápolóházban dolgozom.
Van valami megoldás?