Adósságrendezés deviza alapú személyi hitel esetén?

Svájci frank alapú OTP-s személyi kölcsönöm van. Ha április 24-ig nem törlesztek 70 ezer Ft-ot, bedől a hitelem.

Mi történik,ha ez bekövetkezik? Nem jelzálog alapú a hitel. Elvehetik a házamat és az ingóságaimat? Kérhetnek fizetés letiltást akár a bank, akár a külső behajtó cég? A behajtó cég megemelheti a hitelemet? Meddig mehet el? Én mit tehetek, kihez fordulhatok? Ingyenes jogi esetleg pénzügyi segítséget kitől kérhetek? Fizetni már nem bírok. 18.000 Ft-tal kezdtem a törlesztést, most meg már 30.000 Ft.

Kérem segítsenek!
Köszönettel:
Judit

Kedves Judit!

Ha a hitelszerződés felmondásra kerül, akkor a bank egy összegben követelheti a fennálló tartozás megfizetését, illetve kérheti az Ön jövedelméből való letiltást is. Mivel nem jelzálog alapú hitelről van szó és a kölcsön fedezete nem az ingatlan, ezért véleményünk szerint elsődlegesen a bank nem az ingatlanból szerez érvényt követelésének.

Végrehajtási ügyekben azonban nem vagyunk illetékesek, így ezzel a témával kapcsolatban a bankot vagy végrehajtással foglalkozó szakértőt kellene megkérdeznie.

Elmaradás illetve felmondott hitel esetén adósságrendező kölcsön felvételére már nincs lehetőség. Esetleg a hitelfolyósító pénzintézettel kellene további megállapodást kötni a jövőbeni törlesztést illetően.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x