Adósságrendezés autóhitel esetén

Azután szeretnék érdeklődni, hogy hogy tudnék megszabadulni a hiteltől minél hamarabb? 2013 szeptemberében lejár, de már alig tudom fizetni.

900.000.- Ft-os hitelt vettem fel, havi 22.000.- Ft. Most 40.000.- Ft-ot fizetek. A tőketartozásom kb. 330.000.- Ft. Kb. 140 volt a chf, mikor felvettem 5 évre.

Van-e valami megoldás, hogy ki tudjam fizetni mielőtt még több lesz a tartozásom, és ne keljen triplán kifizetnem a 900 ezret?

Választ előre is köszönöm.
László

Kedves László!

Adósságrendezéshez személyi hitel felvételét nem javasoljuk, hiszen lényegesen magasabb kamatkondíciókkal érhető el, mint az autóhitelek.

Ingatlanfedezet bevonásával kedvező adósságrendező kölcsönök érhetők el. Ám jelzáloghitel igénylése esetén a minimálisan felvehető hitelösszeg általában 1 millió forint.

Mielőtt a hitelkiváltás mellett dönt, érdemes volna az autóhitelt folyósító banktól igazolást kérnie a fennálló tartozás pontos összegéről, valamint a végtörlesztési díjként felszámolandó összegről.

Személyre szóló hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kérdésem az lenne, hogy ha be szeretném törleszteni az autóhitelemet és kérem a bankot, hogy számolja ki mennyi a tartozásom, akkor abban a büntetés is benne van-e, vagy ha betörlesztettem azután küldik ki még pluszba a büntetés összegét? Jogosan büntet a bank amiért előbb betörlesztek?
Köszönöm előre is válaszát.

Tisztelt Hitelnet!
2008. szeptemberében vettünk egy kisteherautót, sajnos 10 évre. Deviza lízinges és havi fixet fizetünk, ami 44.500 Ft. Már most két évet hozzá csaptak a tíz évhez, és belegondolni sem bírunk, hogy mire kifizetjük már nem is lehet eladni. Mellesleg most már inkább egy családi autóra lenne szükségünk. Négy éve rendesen, bár van, hogy egy két hetet késve fizetünk. De a számlákon ez a 44.500 csak kamat. Kérdésem az lenne, hogy mikortól fogunk tőkét fizetni és nem létezik esetleg valami más megoldás? Sajnos a Cib lízingnél, ahol a kocsit finanszírozták nem tudnak vagy akarnak segíteni.
Válaszát előre is köszönöm!

Az én devizahitelem svájci frank alapú. Havonta fizetek 32 000 Ft-ot és + negyed évente 65 000 Ft-ot, ez nagyon sok. Még három év van vissza. Ha egy összegben kifizetném, mit számolhat föl a bank, és milyen árfolyamon? Elmaradásom nincsen, eddig mindent kifizettem.
Mit javasol mit tegyek?
Előre is köszönöm a választ.
Maradok tisztelettel, Béla.

Tisztelt Szakértő! 10 éves futamidőre vettünk egy autót. Most a banktól kaptunk egy Vételi jogot alapító szerződést, mivel 5 év letelt a futamidőből. Tisztességesen fizetjük, bár dupla annyival, mint amikor indultunk. A kérdésem: 1. Mi ez a vételi jog szerződés, kell-e tartanom tőle? 2. Miért most akar a bank ilyen szerződést kötni? Eddig nem gyakorolhatta a bank ezt a jogát? 3. Az autó eladási árába én beleszólhatok-e, vagy csak a bank által kijelölt értékbecslő dönti el? 4. Mi történik, ha a bank azonnali hatállyal felmondja a szerződésemet? Ilyenkor is ki kell a tőke mellett a deviza különbözetet fizetni? Köszönöm mielőbbi… Továbbiak »


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x