Adósságrendezés 90 napos késedelem esetén

2008-ban vettünk föl 6 m forintot, adósságrendezés céljából, amit ráterheltek a lakásunkra. Tehermentes volt. Aztán jött a deviza megemelkedése. Mivel még soha nem voltunk bárlistások, megijedtünk és újabb-újabb személyi kölcsönt vettünk föl különböző bankoktól, hogy a megemelkedett törlesztőrészletet ki tudjuk fizetni.

Majd, amikor már semmi sem működött, kaptunk tőkemoratóriumot, amit fizettünk is rendszeresen. 2011-ben újabb tőkemoratóriumot állapítottak meg, amit fizettünk is egy darabig, de később egyre többet követelt a bank, amit már egyáltalán nem tudunk fizetni, mert közben a többi hitelintézet is követeli a pénzét.

Most ott tartunk, hogy vagy eladjuk a lakásunkat, vagy albérletbe költözünk és a mienket kiadjuk, hátha születik valami megoldás addig is, amíg nem árverezik el. 90 napja nem fizetjük. Fogalmam sincs mi lenne a megoldás. Ilyenkor lenne jó, ha egy szakember segítene.

Margó

Kedves Margó!

Az Otthonteremtési kamattámogatás keretében lesz lehetőség a késedelmes jelzáloghitelek forintra váltására. A forintosítás után a bank a fennálló tartozás 25%-át elengedi. Ez a lehetőség azonban pillanatnyilag még nem érhető el. Az igénybevételre azt követően lesz lehetőség, ha az Európai Bizottság elfogadja. Az elfogadás időpontjáról még nincs pontos információnk, de kövesse bejegyzéseinket, mert honlapunkon be fogunk számolni róla.

A kérelmet a hitelfolyósító bankhoz kell majd benyújtani. Az igénybevételhez szükséges, hogy a hátralékos adós megfeleljen az előírt feltételeknek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x