Adósságrendezés 2 hét alatt?

Tisztelt Cím!

2006-ban 8 millió devizahitelt vettünk fel a ház teljes felújítására az ERSTE banktól. Mivel nem lett elég, devizában vettünk fel 1.600.000.- Ft személyi kölcsönt a Cetelem banktól 2008-ban 8 évre. A ház értékbecsléskor 15 milliót ért. Kérdésem az lenne, hogy volna-e lehetőség a jelenlegi drága törlesztést lecserélni olcsóbbra, mert már havi 130.000.- Ft-ot fizetünk nagyon nehezen. Persze sürget az idő kb. 2 hét alatt kellene ezt véghez vinni. Olyan bank kellene, aki előlegezi a költségeket. A férjem igazolt jövedelme 300.000.- Ft körül van. Enyém minimum 30.000.- Ft.
Várom mielőbbi válaszukat.
Üdv. Éva

Kedves Éva!

A háztartás jövedelmi helyzete alapján elvileg lenne lehetőség adósságrendező hitel igénylésére. Konkrét hitelajánlat elkészítéséhez azt is tudnunk kellene, hogy jelenleg mekkora a fennálló tartozás összege. Továbbá az adósságrendezés feltétele, hogy a kölcsönök eddigi törlesztése problémamentes legyen. Tehát fontos, hogy a kiváltandó hitelek egyenlege nem mutathat hátralékot.
Pénzügyi Partnereink hitelkiváltó kölcsönei között van olyan konstrukció, ahol a járulékos költségeket nem kell előre megfizetni.
Az adósságrendező hitelek átfutási ideje azonban – jelzálog alapú hitelről lévén szó – általában 3-4 hét.
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő adósságrendező hitelekről, melyek törlesztő részletét megismerve könnyen dönthet az esetleges hitelkiváltásról.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő! Köszönöm a válaszát! Még egy rövid kérdés a fenti levelemmel kapcsolatban: Ha minden folyósítási feltétel rendben van és mégsem utalja a bank a kiváltó forinthitelt, akkor a bank szerződésszegést követ el, ugye? Hiszen a közjegyzőnél aláírt szerződésben az áll, hogy a folyósítási feltételek teljesülése után 8 munkanapon belül köteles a bank utalni a forinthitelt. Az is le van itt írva, hogy a folyósítási feltételek teljesülésének időpontjának az a nap tekinthető, amikor a bank a TAKARNET rendszerből lehívja a tulajdoni lapot (ezt a bank azért teszi, mert meggyőződött róla, hogy a folyósítási feltételek már teljesültek). Ha a bank mégsem… Továbbiak »

Tisztelt Szakértő! A CHF hitelünk rögzített árfolyamon történő törlesztését végezzük. November 17-én voltunk a bankon belüli kiváltóhitellel kapcsolatos szerződés aláírás miatt a közjegyzőnél. Bank azt mondta, hogy a közjegyző után már csak a folyósítás van hátra. A közjegyzőnél aláírt szerződésben az áll, hogy a közjegyzői aláírás után 8 munkanapon belül köteles a bank utalni a pénzt. Ma november 25 -e van. Mi van, ha mégsem utalja a bank? Az idő pedig telik, és a 60 nap is telik. Másik kérdés: az Erste bankunktól megtudtam, hogy a végtörlesztési igény többször is beadható, akkor is, ha az első beadott igénylés 60 napja… Továbbiak »


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x