Tisztelt Hitelnet!

CHF tipusú 2006-ban, 20 év futamidőre felvett szabad felhasználású hitelem szeretném oly módon kiváltani, hogy a jelenleg fennálló hiteltartozásomat másik tulajdonomban lévő ingatlanra szeretném átterhelni és a továbbiakban HUF alapúra helyezni. A hitel törlesztő részleteiben sohasem volt elmaradásom. Munkaviszony, alkalmazott, multinacionális cégnél, 1993 óta folyamatos. Nettó havi jövedelmem: 360.000,- HUF.

Fennálló hiteltartozásom még 12.000.000.- HUF, amelyből 3,5 milliót előtörlesztenék és a fennmaradó 8,5 milliót szeretném másik ingatlanomra, családi ház. A ház értéke 18 millió HUF.

Várom válaszukat, hogy az alábbi elképzelés megvalósítható-e, és melyek a feltételei.
Tisztelettel:
Ildikó

Kedves Ildikó!

A leírtak alapján lenne lehetőség az adósságrendezésre, hiszen a 18 millió forint értékű ingatlan elbírja a 8,5 millió forint összegű jelzáloghitelt. Az Ön nettó munkabérérbe szintén belefér a 8,5 milliós hitel havi törlesztő részlete, amennyiben nincsen egyéb fennálló hiteltartozása. A bankok adósságrendezés esetén vizsgálják, hogy az adós a kiváltandó hitel szerződésszerűen törlesztette-e. Ebből a szempontból szintén nincs akadálya a hitelfelvételnek.

A jelenleg elérhető forint alapú adósságrendező hitelek havi törlesztésének megismeréséhez elsőként használja online Hitelkalkulátorunkat! Az “Adósságrendezés ingatlanfedezettel” hitelcél kiválasztása után írja be a hitelösszeget és adja meg a választott futamidőt. Amennyiben az így kapott eredményt kedvezőnek találja, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló, díjmentese hitelajánlatban fogják ismertetni az elérhető adósságrendező jelzáloghiteleket, s azok aktuális kondícióit!

További kérdés esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Adósságrendezést szeretnék. Egy kölcsönöm van, amit jó lenne kiváltani. Ez nem ingatlan alapú, hanem személyi hitel. Ha lehet, akkor a hitelkiváltáshoz most ingatlanfedezetű hitelt vennék igénybe, mert úgy tudom, az kedvezőbb. 1,5 millió forintra lenne szükségem.
Tisztelettel.
Borisz