Adósságkezelés jelzálog nélküli hitellel

Tisztelt Hitelnet!

Sajnos az évek során nem lettek befizetve a közüzemi díjak, aminek következtében felgyülemlett 800.000-1.000.000 Ft körüli tartozás. Mivel sajnos albérletben lakunk és kocsink sincs, így nincs fedezetünk egy megfelelő hitel felvételéhez.

Azt szeretném megtudni, hogy milyen módon/segítséggel tudnánk a tartozásunkat rendezni? A havi jövedelmünk nettó 300.000 Ft és ez a hitel nagyon sürgős lenne, mivel már kilakoltatási végzést is kaptunk.

A segítséget előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Marcell

Kedves Marcell!

Ingatlanfedezet nélkül szabadon felhasználható személyi hitel igénylésére nyílhat lehetőség, melynek keretében az ügyfél nettó jövedelmének körülbelül az 5-6-szorosát érheti el. Adóstárssal együtt igényelt személyi hitel esetén a jövedelmek összeadódnak és kettejük együttes jövedeleméből kiindulva állapítják meg a bankok a maximálisan nyújtható kölcsön összegét.

Csak a jövedelmüket tekintve, feleségével együtt, vagyis adós-adóstársként történő hiteligénylés esetén nettó 300.000 Ft-os keresettel elvileg elérhető lenne 800.000.- Ft, illetve 1 millió Ft körüli összeg. Tudnunk kellene persze, hogy a 300.000 Ft-os havi jövedelmük pontosan milyen keresőtevékenységből származik. A bankok ugyanis nem fogadnak el minden típusú jövedelmet a hitelfelvétel során.

Ami viszont probléma az az, hogy a fennálló közüzemi tartozás negatívan befolyásolja a hitelbírálatot. Közüzemi tartozás fennállása esetén a pénzintézetek elutasítják a hitelkérelmet még akkor is, ha a kölcsön célja a közüzemi hátralék kifizetése.

Esetleg azt tudnánk javasolni Önöknek, hogy elvégezzük az előzetes hitelbírálatot, s amennyiben pozitív eredményt kapunk, akkor meg kellene próbálni valahogyan – esetleg családon belül kölcsönkért összegből – rendezni a közüzemi tartozást. Így már nem lenne akadálya a fedezet nélküli hitel felvételének, melyből a kölcsönkapott összeg visszafizethető.

A személyi hitelhez néhány munkanapon belül hozzá lehet jutni. Az előzetes hitelbírálathoz szükséges információkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhatják meg. Ezt követően Hitelszakértőink felveszik Önökkel a kapcsolatot!

A fedezet nélküli személyi hitelek aktuális törlesztő részletét addig is személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg. Az adósságrendező hitelkonstrukciók ugyan kedvezőbbek, mint a személyi hitelek és alacsonyabb a törlesztő részletük, de ahhoz ingatlanfedezet bevonása szükséges.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha nincs nevemen ingatlan, akkor is igénybe vehetek-e adósságrendezést?
Köszönöm.

Kedves Erzsi!
Az adósságrendező hitelek ugyan ingatlan fedezete mellett érhetők el, de akkor is van lehetőség a hitelfelvételre, ha a fedezetül bevonható ingatlan nem az Ön tulajdonában van, de tulajdonosa beleegyezik a hitelfelvételbe és részt vesz a hitelügyletben.

Adósságbehajtó cégnél van-e lehetőség részlettörlesztésre?

Kedves János!
Adósságbehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. A részletfizetést illetően javasoljuk, hogy az érintett adósságbehajtó cégnél érdeklődjön!


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x