Üdv!

Rokkant nyugdíjas vagyok, adóscsapdába estem. A nyugdíjamat levonás terheli, több letiltásom lenne, de nem elég a jövedelmem, hogy egyszerre kifizethessem a tartozásom. Jelzáloghiteles az ingatlanunk, és szeretném kérdezni, milyen eszközökkel tudják érvényesíteni a behajtócégek a tartozásom? Azzal megoldódik a tartozásom, ha kiraknak az utcára, és nem kapok nyugdíjat?

Pénzbeli segítségem nincs. Családom a lányom, és kettő kis unokám, attól nem vehetem el a kevés jövedelmet. A fiam fiatalon elhunyt. Az a gondolat van a fejemben még, hogy ingatlant hitelesen el kéne adni, de nincs rá vevő. Mit tegyek? Elismerem a tartozásom, de a jövedelem hiánya miatt nem tudom rendezni. Mit tegyek?

Várom szakértői válaszát, mert sajnos én előre nem gondoltam volna, hogy ilyen rossz helyzetbe kerülök.
Köszönöm. Katika

Kedves Katika!

Adósságrendező hitelajánlatot a hitelügyletnek ebben a szakaszában már sajnos nem tudunk készíteni. Felmondott hitelszerződés, illetve jövedelemből történő letiltás esetén ugyanis minden pénzintézet elutasítja a korábbi hitelek kiváltására irányuló kölcsönkérelmet.

A hitellel terhelt ingatlan értékesítése megoldás lehet. Ilyen esetben az eladó által átadott saját erőből vagy az eladó által igényelt lakásvásárlási hitelből az ingatlant terhelő kölcsönök visszafizethetők, a vételárból fennmaradó összeget pedig Ön kapná meg.

Mivel végrehajtási ügyekkel nem foglalkozunk, ezért a végrehajtási eljárás menetét illető kérdése sajnos nem tudunk választ adni. Ez ügyben a hitelintézetnél vagy végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértőnél kellene érdeklődnie.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a problémám, hogy van 5 tartozásom különböző bankok felé, és mindegyiknek a törlesztőjét nem tudom fizetni. Munkanélküliség miatt egy éve nincs fizetve. Most dolgozok, de ekkora törlesztőkkel nem bírom, és végrehajtás szélén vagyok. Ezek már mind felmondott hitelek. Hogy lehetne kiváltani, hogy egy nagy tartozásom legyen valahova, és ezeket kifizetni? Ingatlanom nincs, amit fedezetül szolgálna egy nagyobb hitelhez.
Válaszát előre köszönöm.
Tisztelettel: Sándor

2006-ban kölcsönt vettünk fel. Akkor volt állásom, időközben leépítés miatt munkahelyemről elküldtek. Most nincs állásom, semmilyen fajta jövedelmem. Volt egy autóm, azt is lefoglalták, így már teljesen kilátástalan helyzetben vagyok.
Létezik erre valamilyen megoldás?

T. Hitelnet!
Pont ez a probléma, hogy a hitelkártya tartozása nem váltható át például személyi hitellé. Abban az esetben egy hosszabb idő, de kevesebb havi összeggel meg lehetne birkózni. Ráadásul még éves hitelkártya díjat is fizetnem kell, amikor nem is tudom használni. Semminemű megoldást nem találtam, így a bírósággal kell szembenéznem, amikor nemhogy az ág húz, de már a fa is rám dőlt.
Bármilyen segítséget elfogadok.

Belekerültem egy adósságspirálba. Segítség nélkül nem tudok kijutni. A bankok sorra elutasítanak. Ilyenkor hol a segítség, mert ha minden hitelkártya tartozásomat ki tudnék fizetni, akkor könnyebben lenne, mert a sokszoros büntetések kiteszik azt az összeget, amit egy helyre tudnék befizetni, sőt még többet is. Hová lehetne fordulni?
Köszönöm a segítséget.

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő lenne. Nem tudom tovább fizetni a svájci frank alapú jelzáloghitelem, amit lakásvásárlásra kaptam. Sajnos olyan mértékben megemelkedett, hogy a rezsim kifizetése is gondot okoz. A megélhetésemről már ne is beszéljünk. Hallottam, hogy a Magyar Állam esetleg átvenné a hitelemet és én, mint bérlő, élhetnék továbbra is a lakásban. Én már megpróbáltam mindent. Két ügyfelet is vittem a bankhoz, hogy átvállalnák a hitelemet és én az anyukámhoz költöztem volna végső esetben. Az egyik ügyfélnél kaphatott volna a bank három adóst is helyettem, mert én egyedül vettem fel a hitelt. Szerintem sokkal jobban jártak volna velük, mert három embertől is tudták volna vonni a törlesztő részletet egy ember helyett. Az én fizetésem nagyon alacsony. Közalkalmazottként dolgozom. Nem is nagyon van miből levonni. Az lenne a kérdésem, hogy a bank miért áll ilyen rosszul ehhez a kérdéshez, amikor én próbálom megoldani a helyzetemet, amivel ők is csak jól járnának? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van-e arra lehetőség, hogy az állam átvegye a lakásomat? Milyen feltételeknek kellene megfelelni ehhez?
Kérem segítsenek, mert rettenetesen nehéz helyzetbe kerültem!