Tisztelt Szakértő!

Segítséget szeretnék kérni: a fiam minibálbérrel van bejelentve, szeretné megvásárolni vert fal és tégla építésű megörökölt szülői családi házunkat Üllőn, hogy én mint édesanya lemondok a részére és csak a nővéremnek a részét kellene kifizetnie 6.000.000,- Ft-ot. Szeretne hitel felvenni kb. 8 milliót. Az ingatlan kb. 11-12 milliót ér.

Van-e esélye?
Milyen feltételekkel?
Barátnőjét elfogadják-e hitelfelvevő társnak?

Kérem szíveskedjék pár lehetséges alternatívát felvázolni, ha a feltételeket tudjuk biztosítani.

Várom válaszát!
Ildikó

Kedves Ildikó!

Tulajdonrész kivásárlás keretében fia megvásárolhatja nővére 50%-os tulajdonrészét. Ehhez adásvételi szerződést kell kötni, s a bank a kialkudott vételárat - 6.000.000 Ft - a nővére adásvételi szerződésben megadott számlájára utalja. Ha Ön már a tulajdonrész kivásárlás előtt lemond fia javára a tulajdonjogáról, akkor Önnek nem kell szerepelnie a hitelügyletben, fia és párja együttesen igényelheti. Adóstársként akkor is elfogadható fia párja, ha ő nem szerez tulajdonrészt a házban.

Azt, hogy kettejük jövedelmével felvehető-e a tulajdonrész kivásárláshoz szükséges 6.000.000 Ft, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják megmondani, melyhez további információkra lesz szükség, például a társigénylő jövedelmi helyzetét illetően. Az igénylőknek legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszonnyal kell rendelkezniük jelenlegi munkahelyükön. Adataik negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer).

A tulajdonrész kivásárlás keretében azonban csak akkora összeg vehető fel, amennyi a vételár. A további 2 millió forint a tulajdonrész kivásárlást követően igényelhető, de csak akkor, ha azt mind az ingatlanfedezet értéke, mind az igénylők jövedelmi helyzete lehetővé teszi. A jövedelemvizsgálat során meg kell felelni annak az év elején bevezetett szabálynak, miszerint az igénylők meglévő és felvenni kívánt hitelének havi törlesztő részlete nem haladhatja meg együttes igazolt nettó jövedelmük 50%-át (JTM mutató).

Javasoljuk, hogy töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink konkrét tájékoztatást fognak adni Önöknek az elérhető hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése