T. Hitelnet!

A CSOK igénylésekor a szerződést illetően a következő szavak szükségesek?

***Az eladónak a tulajdonjog átruházó nyilatkozat (bejegyzési engedély) későbbi időpontban történő kiadására vonatkozó, feltétlen és visszavonhatatlan nyilatkozata, és a bejegyzési kérelem ezen időpontig való függőben tartására irányuló kérelme. Eladó a szerződés aláírásával úgy nyilatkozik, hogy az okirat ingatlanügyi hatósági (földhivatali) benyújtásától számított legfeljebb hat hónapos határidő elteltéig a tulajdonjog-bejegyzési engedélyt megadja. Felek kérik az eljáró illetékes körzeti földhivatalt, hogy az Inytv. 47/A § (1) bek. b) pontja alapján a tulajdonjog bejegyzésére irányuló eljárást a tulajdonjog bejegyzési engedély benyújtásáig tartsa függőben.

Az eladó a tulajdonjog átruházó nyilatkozatot (bejegyzési engedélyt) legkésőbb a kölcsön és/vagy a lakáscélú állami támogatáson/kedvezmény folyósításával egy időben a Hitelező rendelkezésére bocsátja, vagy ügyvédi letétbe helyezi, és az ügyvédi letétbe helyezés tényét a Hitelező felé igazolja. A bejegyzési engedély ügyvédi letétbe helyezése esetén az Adósoknak azt is igazolni szükséges, hogy a letéti szerződés tartalma szerint az eladó a folyósítás tényéről haladéktalanul köteles értesíteni az eljáró ügyvédet, az eljáró ügyvéd pedig kötelezettséget vállal arra, hogy a bejegyzési engedélyt a teljes kölcsönösszeg kifolyósítását követő 2 munkanapon belül benyújtja az illetékes földhivatalhoz. A tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat ügyvédi letétbe helyezéséről szóló letéti szerződés másolatát/igazolást Vevő jogosult beszerezni, és a hitel folyósításához a Hitelintézet részére benyújtani, az eljáró ügyvéd a Vevő kérésére a letéti szerződés másolatát/ igazolást jogosult és egyben köteles kiadni.
*****

A bankár azt mondta, hogy ezek a szavak nélkül nem fogják elfogadni a kölcsönt.

Várom a kedves választ.
Köszönettel.
Üdv.
Laci

Kedves Laci!

A vételár banki finanszírozása esetén – akár lakáshitel, akár CSOK igénybevételével történik a vásárlás – megvannak az adásvételi szerződés tartalmi követelményei. Minden hitelintézetnél elérhető az a dokumentum, amely ezeket a kötelező elemeket tartalamazza. Az adásvételi szerződést tehát ennek megfelelően szükséges elkészíteni. Az Ön által említett, taljdonjog átruházásra vonatkozó nyilatkozatot szintén tartalmaznia kell az adásvételi szerződésnek.

A témában további bejegyzést IDE kattintva olvashat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése