A teljes vételárra kaphatok hitelt, amíg nem adom el a lakásom?

Kedves Szakértő!

Házat szeretnék vásárolni,de eddig a lakásomat nem sikerült eladnom.
A lakás pécsi,a ház pedig Pécstől 10 km-re található.
A lakás értéke 7m ,a ház pedig 17m körül becsülhető.
A kérdésem az lenne,hogy van-e valamilyen módja,hogy a teljes vételárra kapjak hitelt,amely most 14 millió Ft.(A házat áron alul értékesítik és sikerült is megállapodnom ebben az összegben)
Köszönöm
Üdv._Szilvia
Kérdést feltette: Szilvia

Kedves Szilvia!

Áthidaló hitel igénylésével van arra lehetőség, hogy a vásárolni kívánt ingatlan vételárát akkor is finanszírozni tudja, ha a meglévő lakását még nem sikerült eladni.

Ilyen esetben az értékesíteni kívánt ingatlanra áthidaló hitel vehető fel, melynek maximális futamideje két év, vagyis ennyi idő áll rendelkezésére az eladáshoz. Ezen időszak alatt a pénzintézetnek csak kamatot és kezelési költséget kell fizetnie. A tőke egy összegű visszafizetése az ingatlan eladásakor válik esedékessé.

Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják Önnel az áthidaló konstrukciókat.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő lenne:
Egyedülállóként 2 kisgyermekkel szeretném igénybe venni a CSOK-ot használt lakásra, viszont a megvásárolni kívánt ingatlanban tulajdoni hányadom van ajándékozási szerződéssel. Kevés rész, egy negyed. Az ajándékozás 2013-oktoberében történt, tehát még nincs 2-éve. Jogosult vagyok-e így a támogatásra ezekkel a feltételekkel?
Válaszát előre is nagyon megköszönöm.
Éva

Kedves Éva!
A CSOK tulajdonrész kivásárlásához nem vehető igénybe, így azon ingatlan megvásárlásához, melyben Önnek van már tulajdonrésze, sajnos nem használható fel.
A CSOK-ot másik használt lakás vásárlása esetén tudná igénybe venni akkor, ha az ajándékozás időpontjától elteik 2 év, s az ajándékozás haszonélvezettel történt, s a haszonélvező az adott ingatlanban bent lakik.

Meglévő, tehermentes házunkat cserélnénk nagyobbra. Amíg ezt nem adtuk el, szükségünk lenne kb. 50M forintra. A célingatlan 80-90%-ban van kész, 95M Ft az ára. Miután eladtuk a régit, visszafizetnénk kb. 40M Ft-ot. A többi maradna hitel. Ha magánszemélyként venném, mekkora jövedelem szükséges? Vagy vegyem a cégemre? A cégem éves árbevétele bruttó 160M forint.
Várom mielőbbi válaszukat!

Kedves Tibor!
Irodánk lakossági hitelközvetítéssel foglalkozik, így a magánszemélyként elérhető hitelkonstrukciókról tudnunk tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Pécsett kiemelkedően szép természeti környezetben áruljuk házunkat, de Badacsonyban már lefoglalóztunk egy régi kis kúriát. Lassan fizetnünk kellene, de a mi házunkat sem szeretnénk elkótyavetyélni.
Mindkét ingatlan kb. 15-15 milliós értékkel bír, a pécsin kb. 8 millió Ft svájci frank alapú hitel van, korrekt törlesztéssel.
Kérdésem, hogy kaphatunk-e hitelt ameddig értékesítjük a házunkat?
Mindkét ingatlan természetvédelmi területen található.
Köszönöm, üdvözlettel: Annamária

Kedves Annamária!
Mivel az eladásra váró pécsi ház jelzáloghitellel terhelt, ezért arra áthidaló hitelt sajnos nem tudnak felvenni.
A megvásárolni kívánt badacsonyi ingatlanra elvileg igényelhető lakáshitel. Az, hogy mekkora összeget kaphatnak, az igazolt nettó jövedelmüktől és a meglévő hitel havi törlesztő részletének összegétől függ. A finanszírozásnak azonban feltétele, hogy a szükséges önerő rendelkezésre álljon. A konkrét hitellehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Lakásártól függően 4, 4,8, illetve 5 millió Ft-ra van szükségem.
Kérem, ajánlatuknak megfelelően tájékoztassanak.

Kedves Irina!
Lakáscsere esetén van lehetőség 2 éves futamidejű áthidaló lakáshitel igénybevételére. Ez alatt a 2 év alatt Önnek nincsen sem kamat-, sem tőkefizetési kötelezettsége. A kölcsön fedezete az eladni kívánt ingatlan. A lakáseladásból származó bevételből az áthidaló hitel a 2 év alatt bármikor díjmentesen végtörleszthető.
Konkrét hitelajánlatot a konkrét ügylet ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Van egy 5 szobás családi házam. Milyen lehetőségem van lakásvásárlásra, míg nem tudom eladni? 62 éves vagyok.
Köszönöm a választ.


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x