Kedves Szakértő!

Használt ház vásárlására szeretnénk CSOK-ot 2 meglévő gyermek után felvenni, plusz hozzá 11 millió forint hitelt. A hitelfelvétel kb. 4 hónap múlva válik esedékessé.

Párom most vált munkahelyet, ahol határozatlan idejű szerződéssel veszik fel, azonban 6 hónap próbaidőt kötnek ki. Azaz a hitelfelvétel tervezett időpontjában már 3 hónapja a cégnél lesz, a szerződése is határozatlan, azonban a próbaideje még mindig tartani fog.
Én jelenleg gyesen vagyok, tehát nem vagyok jogosult hitelfelvételre. Kettőnk összes nettó jövedelme kb. havi 340 ezer Ft.
Ebben az esetben jogosultak vagyunk hitelfelvételre?

Üdvözlettel: Bogi

Kedves Bogi!

Lakásvásárlási hitel felvételéhez elegendő lehet már a 3 hónapja fennálló, határozatlan időre szóló munkaviszony is. Alapfeltétel azonban, hogy a hitelügyletbe jövedelmével bevont szereplő nem lehet próbaidőn. Próbaidőn lévő adós, illetve adóstárs munkabére sajnos nem vehető figyelembe a jövedelemvizsgálat során.

A gyes önálló jövedelemként valóban nem fogadható el hitelfelvétel során. A gyes összegét az adós önálló jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként lehet figyelembe venni. A hitelfelvételhez tehát mindenképpen szükséges, hogy férje a hitelkérelem benyújtásakor már ne legyen próbaidőn. Ha nem tudnak vagy nem szeretnének további adóstársat bevonni a hitelügyletben, akkor a hitelfelvétellel meg kell várni a próbaidő lejáratát.

Amennyiben a hitelfelvétel nem halasztható el, akkor megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonása lehet megoldás. Arra van lehetőség, hogy az adóstárs kilépjen majd a hitelügyletből, ha férje a bank számára már megfelelő munkaviszonnyal fog rendelkezni. A hitelből történő kilépéshez az érintett pénzintézet hozzájárulása szükséges, tehát ezeket a feltételeket célszerű előzetesen egyeztetni. Az adóstárs hitelből történő kivonásával módosítani szükséges a kölcsönszerződést, aminek van költségvonzata.

Két gyermek után használt lakás vásárlásához maximum 1.430.000 Ft összegű CSOK igényelhető. A vásárolandó lakás forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. Ez a legmagasabb finanszírozási arány. Az igénylők jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően a ténylegesen adható hitelösszeg ennél kisebb is lehet.

Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket arról, hogy adott esetben maximálisan mekkora összegű hitelfelvétel lehetséges. Ehhez azonban szükség lenne még néhány információra, ezért kérjük, töltse ki online adatalapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése