Tisztelt Cím!

Első kérdésem az lenne, ha az adós nem fizet jelzálog alapú hitel esetén, mi fizetjük helyette, kilépési szándékát szóban ugyan jelezte, de eddig semmi nem történt. Mi szeretnénk, ha kilépne, de addig amíg nem lép ki, nevén van a tulajdon, nem fizet. Mi az általunk befizetett pénzt polgári peres úton vagy pedig milyen módon tudjuk rajta behajtani, illetve kérni?

Második kérdés: Mit ajánlanak? Egyezkedhetünk a bankkal, kiegyenlíteni másik hitellel a meglévőt, de ezt az adós nélkül megtehetjük-e, mivel már semmi pénzt nem hajlandó számlájára utalni és fizetni sem?
Az új szerződésben, ha sikerül másik adóst bevonni, hogyan kaphatunk biztosítékot a banktól, hogy semmit még egy betűt sem fognak az eredeti szerződésbe becsempészni, ami az adós számára hátrányt jelent, természetesen az új adós adatain kívül? Lehetséges csak az adós adatainak módosítása?

Válaszukat előre is köszönjük!
Köszönettel: Viktória

Kedves Viktória!

Az adós hitelügyletből történő kilépése a hitelnyújtó bank hozzájárulásával és az általuk támasztott feltételek mellett történhet. Ehhez általában az adós helyett megfelelő jövedelemmel rendelkező személy bevonása szükséges. Erről pontos tájékoztatást az érintett pénzintézet tud Önöknek adni. Adóscsere esetén a kölcsön egyéb kondíciói változatlanok maradnak.

Abban a kérdésben, hogy az Önök által befizetett összeg behajtására van-e lehetőség, és ha igen, akkor ez milyen módon történhet, jogi szakértő tud segíteni, irodánk ilyen ügyekben nem illetékes.

Amíg az illető tulajdonosként szerepel az ingatlanban, addig másik hitelre történő váltás esetén is szerepelnie kell a hitelszerződésben. Amennyiben ezt nem szeretnék, akkor először rendezni kellene a tulajdonviszonyokat, akár egy tulajdonrész kivásárlással. Arról, hogy ennek mi lenne a menete, illetve milyen hitelkonstrukcióban lehetséges, Szakértőink az ügylet további részleteinek - például: fennálló tartozás összege, az adós tulajdonrészének eladási ára, az ingatlanfedezet értéke, a hitelben szereplők jövedelmi helyzete, stb. - ismeretében tudnak felvilágosítást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Mi van akkor, ha jelzálogszerződés kötéskor az adós és lakástulajdonos egy személy volt és még kettő haszonélvező. Jelenleg a tulajdonos az egyik haszonélvező, a volt tulajdonos maradt adós. Az adós nem tud fizetni, kitől követelhet a bank?