A megvásárolandó lakás is lehet a hitel fedezete?

Üdvözletem!

Lakást szeretnénk vásárolni a menyasszonyommal 7 millió forint értékben! Ugye 1.8 millió forint önerőre vagy lakásfedezetre van szükség! Mivel ennyi önerőnk nincsen, így muszáj a lakásfedezetet választanunk! Az lenne a kérdésem, hogy a megvásárolt lakást is beadhatjuk fedezetként, vagy csakis egy másik lakás lehet fedezetként? Valamint mivel első lakásvásárlásunk lenne, milyen kedvezménykehez juthatunk? Egyébként szocpol létezik még,vagy már más néven van?
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm! Dániel

Kedves Dániel!

A lakásvásárlási hitelek fedezete általában a megvásárolni kívánt ingatlan, melyre az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a adható. A finanszírozás függ a lakásvásárlók jövedelmi helyzetétől. Amennyiben a vételár kiegyenlítéséhez szükséges önerő nem áll rendelkezésre, kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható, aminek nem kell az Önök tulajdonában lenni.

A lakásvásárláshoz igényelhető vissza nem térítendő állami támogatások (szocpol, félszocpol, FOT) 2009. július 1-től megszüntetésre kerültek. A lakásvásárlók jelenleg vissza nem térítendő állami támogatással nem számolhatnak, ám új építésű ingatlan megszerzéséhez államilag támogatott lakáshitelt igényelhetnek. Ha szeretne tájékozódni az állami kamattámogatású konstrukciókról, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
36 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Abban szeretném segítségét kérni, hogy új vagy használt lakás vásárlásához létezik-e olyan lakáshitel konstrukció, amely esetében nem kell másik ingatlant fedezetként felajánlani?
Másik kérdésem, hogy ha van ilyen konstrukció, és amennyiben nincs fedezetként felajánlható ingatlan, mekkora önrész lehet a minimális elvárás?
Kinéztem, egy egyszobás 18 millió Ft-os lakást, ezt szeretném megvenni, de nem tudok fedezetként lakást felajánlani.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Péter

Kedves Péter!
Törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként, így minimum 20% önerő szükséges.
A 18 millió Ft-ba kerülő ingatlan esetében, megfelelő jövedelmezettség mellett legalább 3,6 millió Ft önerőre van szükség, ha nem tud másik ingatlant bevonni fedezetnek.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék ingatlanvásárláshoz hitelt felvenni. Van egy meglévő ingatlanom, ez nem lehet fedezet a többi tulajdonostárs miatt. Szeretném tisztázni, hogy ha önerőt fizetek, akkor is kell mellé plusz ingatlan fedezet? Vagy elég csak az egyik? Vagy önerő vagy ingatlan fedezet.
2. A másik kérdésem, hogy van-e olyan hitelfelvételi konstrukció, ahol a megvásárolandó ingatlan volna a fedezete a hitelnek?
Köszönettel várom válaszát.

Kedves Éva!
A lakásvásárlási hitelek fedezete általában a megvásárolni kívánt ingatlan, melyre az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a adható.
Ha nem tud másik ingatlant bevonni fedezetnek, úgy minimum 20% önerő szükséges. Így tehát ha Önerőt tud fizetni, úgy nem szükséges plusz ingatlanfedezet bevonása.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb informácók ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Szeretnék venni egy felújításra szoruló családi házat. Jóval áron alul a ház kb. így 10 milliót ér, de nekem 6 millióra lenne szükségem.
Milyen feltételeknek kell hogy megfeleljek, ha” kata” vállalkozásomat most indítom?

Kedves Gábor!
Egyéni vállalkozás esetén kell lenni legalább egy lezárt évnek. Van olyan bankpartnerünk, ahol nem jelent problémát, ha a lezárt teljes évben még nem állt fenn a vállalkozás. Így a NAV által igazolt jövedelemtől függően megoldható lehet a hitelfelvétel 2021. év elején a 2020-as adóbevallást követően akkor is, ha a vállalkozás csak 2020 októberében indult. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm!
A feleségemmel szeretnénk hitelt felvenni új/használt ház vásárláshoz. Több házat is kinéztünk, de mindegyik 35 millió felett van. Sajnos nincs 20% önerőnk és saját ingatlanunk sincs, amire felvehetnénk. Nagyjából 350.000-400.000 forint a család bevétele, mivel még a feleségem otthon van gyeden a picivel.
Van bármi lehetőség arra, hogy ekkora hitelhez jussunk?

Kedves Gergely!
Lakáshitelként megfelelő jövedelemfedezettség esetén is maximum a lakás értékének 80%-a vehető fel. Megoldás lehet esetlegesen – ha terveznek további gyermeket – a babaváró hitel felvétele, mely lakásvásárlás esetén önerőnek minősül. A babaváró hitel jogosultsági feltételeit IDE kattintva ismerhetik meg. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm!
Használt házat/lakást szeretnék vásárolni. Hitelt szeretnénk felvenni olyat, aminél maga a vásárolt ház/lakás a fedezet, azaz nem kell bevonni más ingatlant fedezetül.
Ez lehetséges?

Kedves Marcsi!
Amennyiben a célingatlan állapotát és értékét tekintve megfelel a banki követelményeknek, az elfogadható hitelfedezetként. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és esetleges CSOK ügyintézést is!

Üdvözlöm.
Szeretnénk házat venni párommal. Csok + jelzáloghitel a vásárolni kívánt házra. A ház ára 5 millió Ft. 3 gyerekünk van. A ház 80 négyzetméter. A csok lenne az önerő.
A kérdésem az lenne, hogy aktív KHR listán szerepelek jelenleg.
Ez kizáró ok a jelzáloghitelhez?
Köszönöm.

Kedves Mariann!
Az aktív KHR sajnos nem teszi lehetővé jelzáloghitel felvételét.

Szép estét.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy használt házat szeretnék vásárolni. 2 gyermekem van. Az önerő lehet a szocpol vagy a csok amit úgy tudok jelenleg 2 gyermek esetén 1.600.000 forint. 7.900.000 forintot szeretnék felvenni. Ugyebár a lakáshitelek mind jelzálogosak.
A kérdésem az lenne, hogy jól tudom-e az információkat és, hogy lehet-e a fedezet illetve a terhelendő jelzálog az a ház, amit megvásárolnék, aminek az eladási ára 9.500.000 forint?
Előre is köszönöm válaszát.
Renáta

Kedves Renáta!
A két gyermek után igénybe vehető CSOK – melynek összege használt lakásvásárlás esetén 1.430.000 Ft – önerőnek tekinthető. Lakáshitel fedezeteként elfogadható a megvásárolni kívánt lakás, amire törvényi előírás alapján értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként, de a tényleges banki finanszírozás ennél kisebb mértékű is lehet az ingatlan területi elhelyezkedéstől és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Lakást szeretnék venni úgy, hogy jelzálogot vennék fel arra a lakásra, amit meg szeretnék venni, csak nem tudom, ez így lehetséges-e, valamint ha lehet, akkor mire van szükség, mennyi idő elintézni az egészet?

Kedves Zsolt!
Lakásvásárlási hitel fedezeteként elfogadható a vásárolandó ingatlan, ha az megfelel az ingatlanfedezettel szemben támasztott banki követelményeknek. A lakásvásárlási hitelek átfutási ideje hozzávetőlegesen 30-60 nap. Személyre szabott tájékoztatást online adatlapunk kitöltésével kérhet. A hitelfelvétel menetéről Szakértőink készséggel tájékoztatják a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodában személyesen vagy telefonon.

Olvasva a lakáshitel nyújtására vonatkozó feltételeket, azt találtam, hogy fedezetként szolgálhat a megvásárolandó ingatlan is. Létezik, hogy csak ezt vonom be a hitel ügyeltbe, és nem szükséges egyéb ingatlant jelzálogosítani?
Köszönöm.

Kedves Azeb!
Lakáshitel fedezeteként elfogadható a vásárolandó lakás, ám a lakás értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként, tehát legalább 20% önerővel kell rendelkezni. Amennyiben a szükséges önerő rendelkezésre áll, akkor a célingatlanon kívül további ingatlanfedezet bevonása nem szükséges. Konkrét, személyre szabott hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Azt szeretném kérdezni, hogy:
Használt házat szeretnék vásárolni. Hitelt szeretnénk felvenni olyat, aminél maga a vásárolt ház a fedezet. Melyik ez a hitel és milyen feltételei vannak? Hitelfelvevő kell, kezes nem?
Köszönettel várom válaszukat.
Zoli

Kedves Zoli!
Minden banknál megoldható, hogy a vásárolandó lakás legyen a hitel fedezete. A lakás forgalmi értékének azonban maximum a 80%-a vehető fel hitelként, tehát legalább 20% önerővel is kell rendelkezni. A maximálisan adható hitelösszeg függ a lakásvásárló jövedelmi helyzetétől is. Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.

Kérdésem a következő: szeretnék társasházi lakást vásárolni, de mivel önerő nem áll a rendelkezésemre, sem a nevemen lévő ingatlan, ami fedezetként szolgálna, ezért a megvásárolandó lakásra szeretném a jelzáloghitelt felvenni. Tehát az lenne a fedezetem. Lehetséges ez? Terhelhetném a leendő lakást? Vagy milyen megoldást tudnának javasolni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Szilvia!
Lakásvásárlási hitel felvételénél megoldható, hogy a célingatlan legyen a fedezet, de mivel az ingatlan értékének 100%-a nem vehető fel a megvásárolni kívánt ingatlanra, ezért önerő vagy további ingatlan bevonása is szükséges.

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy házat szeretnék vásárolni, kb. 6 millióba kerülne. 3,5 éve dolgozom egy cégnél, utolsó 6 hónapban 200.000 Ft felett volt a fizetésem. De sajnos egyenlőre nem rendelkezem önerővel.
Az megoldható lenn-e, hogy csak a megvenni kívánt házon legyen jelzálog?
A választ előre is köszönöm!

Kedves István!
A vásárolandó ház teljes értéke nem vehető fel hitelként, így ha nem rendelkezik önerővel, akkor plusz ingatlanfedezet bevonására is szükség van a teljes vételár hitelből történő finanszírozásához.

Az lenne a kérdésem, hogy kaphatnék-e jelzáloghitelt arra az ingatlanra, amit meg szeretnék venni belőle?

Kedves Viktória!
Amennyiben a szükséges önerő rendelkezésére áll, akkor fedezetként elég csak a megvásárolni kívánt ingatlant bevonni. A konkrét adatok ismeretében Tanácsadóink készséggel tájékoztatják az adott lakásvásárláshoz szükséges önerő mértékéről és az elérhet lakáshitelekről! Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Ha nincs önerőm és ingatlanfedezetem, akkor a megvásárolandó ház lehet ingatlanfedezet? És így kaphatok hitelt a ház megvásárlásához?

Kedves Teri!
A megvásárolandó lakás lehet a lakásvásárlási hitel fedezete, de mivel a lakás értékével megegyező összegű hitel nem vehető fel, ezért önerőre is szükség van. Készpénz vagy plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül tehát nem valósulhat meg a lakásvásárlás. Plusz fedezetként más személy tulajdonában lévő ingatlan is bevonható az illető hozzájárulásával. Ha erre van lehetősége, küldje el online ajánlatkérését!

Anyukámnak szeretnék lakást venni. Ő nyugdíjas. Kb. 7-7,5 millió forint értékben. Nincs semmilyen ingatlanfedezetünk. Az én keresetem bruttó 265.000 Ft, anyukám nyugdíja 90 ezer.
Milyen lehetőségek vannak, ha vannak?
Üdvözlettel:
Krisztina

Kedves Krisztina!
Mivel a vásárolandó ingatlan teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért ha nincsen készpénzük vagy plusz ingatlanfedezetük, akkor sajnos nincs lehetőség a lakáshitel felvételére.

Tisztelt Szakértők!
A kérdésem, hogy önerő nélkül vehetek-e fel hitelt? Tavaly júliustól bejelentett munkahelyem van. Keresetem nettó 280.000 Ft. Van-e arra lehetőség, hogy a megvásárolni kívánt lakás/ház fedezetül szolgáljon? Ezzel a keresettel mennyi hitelhez juthatok? 48 éves vagyok.
Köszönöm.

Kedves Béla!
A megvásárolni kívánt lakás/ház elfogadható hitelfedezetként, de az ingatlan teljes értéke nem vehető fel hitelként. A jogszabály maximum 80%-os finanszírozást engedélyez, de a ténylegesen felvehető kölcsön aránya – az igénylő jövedelmi helyzetétől, az ingatlan területi elhelyezkedésétől és a bankok saját finanszírozási arányától függően – ennél kisebb mértékű. Megtakarított készpénz hiányában csak plusz ingatlanfedezettel nyílhat lehetőség a teljes vételár meghitelezésére.
Arról, hogy adott keresettel mekkora összegű lakáshitel felvételére lehet jogosult, online ajánlatérő nyomtatványuk kitöltése után tudnak Szakértőink kalkulációt készíteni, a további részletek ismeretében.

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk megvenni 4 millióért egy áron alul kínált ingatlant.
Érdekelne, hogy önerő nélkül lehetséges-e, azaz a jelzálog tárgya lehetne-e a megvásárolni kívánt családi ház?
Köszönettel.

Kedves Judit!
A vásárolandó ingatlan lehet a kölcsön fedezete. Az, hogy mennyi hitel vehető fel rá, attól függ, hogy mennyire értékeli a banki értékbecslő és milyen az Önök jövedelmi helyzete. Ha a tényleges értéke 4 millió Ft-nál nagyobb, akkor akár önerő nélkül is megvalósulhat a hitelügylet. A pontos információhoz azonban bővebb ingatlanadatok szükségesek.
A lakáshitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Tisztelt Hitelnet!
Miért írja ki a gép, hogy nem megfelelő az ár és már nem is foglalkozik a rendszer velem, mert kevés az ingatlan ára, történetesen 1.300.000.- Ft. Hát a kevés már nem is jó? Miért kell önöknek 10-15 milliós ingatlannak lenni, talán telhetetlenek? Mezőhegyesi ingatlan, 1.300.000.- Ft, nekem tökéletes, ha sikerülne, de látatlanban elutasít a rendszer.


36
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x