Üdvözletem!

Lakást szeretnénk vásárolni a menyasszonyommal 7 millió forint értékben! Ugye 1.8 millió forint önerőre vagy lakásfedezetre van szükség! Mivel ennyi önerőnk nincsen, így muszáj a lakásfedezetet választanunk! Az lenne a kérdésem, hogy a megvásárolt lakást is beadhatjuk fedezetként, vagy csakis egy másik lakás lehet fedezetként? Valamint mivel első lakásvásárlásunk lenne, milyen kedvezménykehez juthatunk? Egyébként szocpol létezik még,vagy már más néven van?
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm! Dániel

Kedves Dániel!

A lakásvásárlási hitelek fedezete általában a megvásárolni kívánt ingatlan, melyre az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a adható. A finanszírozás függ a lakásvásárlók jövedelmi helyzetétől. Amennyiben a vételár kiegyenlítéséhez szükséges önerő nem áll rendelkezésre, kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható, aminek nem kell az Önök tulajdonában lenni.

A lakásvásárláshoz igényelhető vissza nem térítendő állami támogatások (szocpol, félszocpol, FOT) 2009. július 1-től megszüntetésre kerültek. A lakásvásárlók jelenleg vissza nem térítendő állami támogatással nem számolhatnak, ám új építésű ingatlan megszerzéséhez államilag támogatott lakáshitelt igényelhetnek. Ha szeretne tájékozódni az állami kamattámogatású konstrukciókról, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
36 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Abban szeretném segítségét kérni, hogy új vagy használt lakás vásárlásához létezik-e olyan lakáshitel konstrukció, amely esetében nem kell másik ingatlant fedezetként felajánlani?
Másik kérdésem, hogy ha van ilyen konstrukció, és amennyiben nincs fedezetként felajánlható ingatlan, mekkora önrész lehet a minimális elvárás?
Kinéztem, egy egyszobás 18 millió Ft-os lakást, ezt szeretném megvenni, de nem tudok fedezetként lakást felajánlani.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Péter

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék ingatlanvásárláshoz hitelt felvenni. Van egy meglévő ingatlanom, ez nem lehet fedezet a többi tulajdonostárs miatt. Szeretném tisztázni, hogy ha önerőt fizetek, akkor is kell mellé plusz ingatlan fedezet? Vagy elég csak az egyik? Vagy önerő vagy ingatlan fedezet.
2. A másik kérdésem, hogy van-e olyan hitelfelvételi konstrukció, ahol a megvásárolandó ingatlan volna a fedezete a hitelnek?
Köszönettel várom válaszát.

Szeretnék venni egy felújításra szoruló családi házat. Jóval áron alul a ház kb. így 10 milliót ér, de nekem 6 millióra lenne szükségem.
Milyen feltételeknek kell hogy megfeleljek, ha” kata” vállalkozásomat most indítom?

Üdvözlöm!
A feleségemmel szeretnénk hitelt felvenni új/használt ház vásárláshoz. Több házat is kinéztünk, de mindegyik 35 millió felett van. Sajnos nincs 20% önerőnk és saját ingatlanunk sincs, amire felvehetnénk. Nagyjából 350.000-400.000 forint a család bevétele, mivel még a feleségem otthon van gyeden a picivel.
Van bármi lehetőség arra, hogy ekkora hitelhez jussunk?

Üdvözlöm!
Használt házat/lakást szeretnék vásárolni. Hitelt szeretnénk felvenni olyat, aminél maga a vásárolt ház/lakás a fedezet, azaz nem kell bevonni más ingatlant fedezetül.
Ez lehetséges?

Üdvözlöm.
Szeretnénk házat venni párommal. Csok + jelzáloghitel a vásárolni kívánt házra. A ház ára 5 millió Ft. 3 gyerekünk van. A ház 80 négyzetméter. A csok lenne az önerő.
A kérdésem az lenne, hogy aktív KHR listán szerepelek jelenleg.
Ez kizáró ok a jelzáloghitelhez?
Köszönöm.

Szép estét.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy használt házat szeretnék vásárolni. 2 gyermekem van. Az önerő lehet a szocpol vagy a csok amit úgy tudok jelenleg 2 gyermek esetén 1.600.000 forint. 7.900.000 forintot szeretnék felvenni. Ugyebár a lakáshitelek mind jelzálogosak.
A kérdésem az lenne, hogy jól tudom-e az információkat és, hogy lehet-e a fedezet illetve a terhelendő jelzálog az a ház, amit megvásárolnék, aminek az eladási ára 9.500.000 forint?
Előre is köszönöm válaszát.
Renáta

Lakást szeretnék venni úgy, hogy jelzálogot vennék fel arra a lakásra, amit meg szeretnék venni, csak nem tudom, ez így lehetséges-e, valamint ha lehet, akkor mire van szükség, mennyi idő elintézni az egészet?

Olvasva a lakáshitel nyújtására vonatkozó feltételeket, azt találtam, hogy fedezetként szolgálhat a megvásárolandó ingatlan is. Létezik, hogy csak ezt vonom be a hitel ügyeltbe, és nem szükséges egyéb ingatlant jelzálogosítani?
Köszönöm.

Azt szeretném kérdezni, hogy:
Használt házat szeretnék vásárolni. Hitelt szeretnénk felvenni olyat, aminél maga a vásárolt ház a fedezet. Melyik ez a hitel és milyen feltételei vannak? Hitelfelvevő kell, kezes nem?
Köszönettel várom válaszukat.
Zoli

Kérdésem a következő: szeretnék társasházi lakást vásárolni, de mivel önerő nem áll a rendelkezésemre, sem a nevemen lévő ingatlan, ami fedezetként szolgálna, ezért a megvásárolandó lakásra szeretném a jelzáloghitelt felvenni. Tehát az lenne a fedezetem. Lehetséges ez? Terhelhetném a leendő lakást? Vagy milyen megoldást tudnának javasolni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy házat szeretnék vásárolni, kb. 6 millióba kerülne. 3,5 éve dolgozom egy cégnél, utolsó 6 hónapban 200.000 Ft felett volt a fizetésem. De sajnos egyenlőre nem rendelkezem önerővel.
Az megoldható lenn-e, hogy csak a megvenni kívánt házon legyen jelzálog?
A választ előre is köszönöm!

Az lenne a kérdésem, hogy kaphatnék-e jelzáloghitelt arra az ingatlanra, amit meg szeretnék venni belőle?

Ha nincs önerőm és ingatlanfedezetem, akkor a megvásárolandó ház lehet ingatlanfedezet? És így kaphatok hitelt a ház megvásárlásához?

Anyukámnak szeretnék lakást venni. Ő nyugdíjas. Kb. 7-7,5 millió forint értékben. Nincs semmilyen ingatlanfedezetünk. Az én keresetem bruttó 265.000 Ft, anyukám nyugdíja 90 ezer.
Milyen lehetőségek vannak, ha vannak?
Üdvözlettel:
Krisztina

Tisztelt Szakértők!
A kérdésem, hogy önerő nélkül vehetek-e fel hitelt? Tavaly júliustól bejelentett munkahelyem van. Keresetem nettó 280.000 Ft. Van-e arra lehetőség, hogy a megvásárolni kívánt lakás/ház fedezetül szolgáljon? Ezzel a keresettel mennyi hitelhez juthatok? 48 éves vagyok.
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk megvenni 4 millióért egy áron alul kínált ingatlant.
Érdekelne, hogy önerő nélkül lehetséges-e, azaz a jelzálog tárgya lehetne-e a megvásárolni kívánt családi ház?
Köszönettel.

Tisztelt Hitelnet!
Miért írja ki a gép, hogy nem megfelelő az ár és már nem is foglalkozik a rendszer velem, mert kevés az ingatlan ára, történetesen 1.300.000.- Ft. Hát a kevés már nem is jó? Miért kell önöknek 10-15 milliós ingatlannak lenni, talán telhetetlenek? Mezőhegyesi ingatlan, 1.300.000.- Ft, nekem tökéletes, ha sikerülne, de látatlanban elutasít a rendszer.