A legjobb lehetőségek CHF hitel forinthitelre váltása esetén

Tisztelt szakértő!
CHF alapú deviza jelzáloghitelünket 2008-05 hónapban vettük fel. 9,5 M Ft-ot 240 hónapos futamidőre. A hitel 68.395 CHF volt, 501,17 CHF havi törlesztővel. Jelenleg 560 CHF a havi törlesztőnk, a bank egyoldalúan folyamatosan emeli, változtatja a havi törlesztőnket az árfolyam ingadozással egyidejűleg. Ezt a hitelünket szeretnénk kiváltani egy kedvezőbb, fix havi törlesztő részletű hitelre. Jelenlegi tartozásunk 61.700 CHF. Ez a hitelátváltás államilag támogatott, vagy a bank költségeket fog felszámolni? Szükséges-e másik ingatlan fedezet a hitelhez? Milyen lehetőségeink vannak, vagy a mai banki elnyomás mellett van-e kiút ebből a helyzetből?
Tisztelettel: László

Kedves László!

Van lehetőség a forinthitelre váltásra. Hogy érdemes-e, azt akkor tudhatja meg, ha összehasonlítja a jelenlegi forint alapú törlesztő részleteket a svájci frank alapú törlesztési kötelezettségével. Olyan hitelkonstrukció egyik pénzintézet kínálatában sincs, mely a teljes futamidő alatt fix törlesztő részletet garantál. A kölcsönök változó kamatozásúak, kamatperiódusonként emelkedhet, illetve csökkenhet a kamat mértéke. A kamatperiódus hossza bankfüggő, 6 havi kamatperiódustól kezdve, akár 5, illetve 10 éves periódus is választható.
A forinthitel felvétele során a banki költségek az ügyfelet terhelik. Az alábbi járulékos költségek merülhetnek fel: értékbecslési díj (kb. 30.000.- Ft), közjegyzői okiratba foglalás díja (hitel 0,5-1%-a), folyósítási jutalék (a hitel 1-2%-a), földhivatali költségek.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről. (Amennyiben kedvezményes végtörlesztéshez kíván forinthitelt igényelni, sajnos nem tudunk segíteni, mert a törvényi szabályozás értelmében a hitelközvetítők nem vehetnek részt a végtörlesztés lebonyolításában.)Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Van egy svájci frank hitelem, amelynek összege 7.300.000.- Ft. Abból van nekem 5.000.000.- Ft-om. Szeretnék felvenni 2.500.000.- Ft forint alapú hitelt! Melyik banknál a legkedvezőbb, és mik a feltételek?

A hitel törlesztőm havi összege nagyon megnőtt, ezért szeretnék valamilyen megoldást találni.
Lehetséges-e futamidőt hosszabbítani? Lehet-e forint alapúvá váltani a svájci frankos hitelemet? Kell-e jövedelemigazolás?


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x