Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék, hitelfelével előtt állunk, több típusú is megfelelő lenne számunkra, de kicsit elvesztünk a részletekben. Előreszámolt költségekkel ingatlanhitelt (értékbecslés, folyósítási költség, stb) vagy személyi hitelt ingatlanfedezettel (ebben az esetben is megemelt illetve stabil kamatszintet) ajánlottak, ezeket mind szabad felhasználású hitelként, melyet nem igazán értek.

Szóval, Ön milyen hitelt javasolna nekünk?
Előre is köszönöm segítségét.

Részletek:
Kertes családi házban szeretnék, egy már tető alá hozott régi kamrát szobának átalakítani (házbővítés céljából). Szóval tulajdonképpen bővítés, felújítás és korszerűsítés is lenne, mivel a szigetelés, fűtés stb. ott még nincs készen.
Az ingatlan többi része teljesen fel van újítva, ez 60 m2. Ehhez számításaink alapján kb. 1.500.000 Ft-ra lenne szükségünk és maximum 5 évre gondoltunk mint futamidő.

Nincs semmilyen hitelünk, háztartásban ketten élünk a férjemmel, és mindketten minimálbér feletti fizetéssel vagyunk bejelentve.

Kérem írja meg véleményét, nem szeretnénk ebben a rizikós pénzügyi helyzetben rossz döntést hozni. Nagyon nagyon köszönöm előre is észrevételeit.

Orsolya

Kedves Orsolya!

Az elvégezni kívánt munkálatok finanszírozásához fedezet nélküli személyi kölcsön felvételét nem javasoljuk. Ennek oka, hogy azok a kölcsönök, melyek mögött nincsen ingatlanfedezet, lényegesen magasabb kamatszint mellett érhetők el, ami lényegesen magasabb havi törlesztő részletet eredményez a jelzálog alapú hitelek törlesztéséhez képest.

A jelzáloghiteleken belül megkülönböztethetjük a szabad felhasználású és lakáscélú hitelkonstrukciókat. A pénzintézetek a szabad felhasználású jelzáloghiteleket általában magasabb kamattal nyújtják, mint a lakáscélúakat, ám a különbség 1,5 millió forintos hiteligény esetén elhanyagolható.

Felújításhoz, átalakításhoz piaci kamatozású, korszerűsítéshez piaci és állami kamattámogatású lakáshitel egyaránt igényelhető. Államilag támogatott korszerűsítési hitel esetén az adósnak számlabemutatási kötelezettsége van. Felújítás esetén a bankok többsége nem kér számlát, ám előírhatja az elvégzett munkálatok műszaki szakértő általi ellenőrzését.

Szabad felhasználású jelzáloghitel esetén a folyósított összeg szabadon elkölthető, nincs szükség a munkálatokat tartalmazó költségvetésre, sem a hitelfelhasználás számlákkal történő igazolására.

Javasoljuk, hogy használja hitelkalkulátorunkat és kérje személyre szóló hitelajánlatunkat, melyből megismerheti mind a lakáscélú, mind a szabad felhasználású jelzáloghitelek várható törlesztő részletét, a jelenleg érvényes kamatkondíciókat, s a hitelfelvétel járulékos költségeit. A számokból ki fog derülni, hogy melyik az Önök számára legjobb hitel.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Judit vagyok. Érdeklődni szeretnék. 7 millió forint jelzálog alapú hitelünk van. Ki szeretnénk váltani egy kedvezőbb részletfizetésre, ha lehet. A meglévőhöz 2.500.000.- forint alapút szeretnénk felvenni. Előre is köszönöm szépen. Várom a visszajelzésüket.
Judit

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Olyan probléma kapcsán érdeklődnék, hogy 3 különböző tartozást lehet-e vagy egyáltalán érdemes-e egybe vonni? Ezek a következők: van egy svájci frank alapú autóhitel még 4 év futamidővel és kb. 4 millió Ft (mostani frank árfolyammal), a másik egy forint alapú jelzáloghitel (ingatlan fedezetű) 3 év futamidővel és kb. 3 millió forintnyi, valamint van egy kb. 5 millió forintos APEH tartozás.
Amennyiben a fentiek kedvező jellegű kiváltására/egybe vonására lenne javaslatuk, várom mielőbbi szíves válaszukat. Ha bővebb információra lenne szükség, kérem keressenek meg a lenti elérhetőségen.
Köszönettel,
Brigitta