Tisztelt Hitelnet!

Az alábbi hitelfelvételi ügyben szeretném a segítségüket kérni. Lakást szeretnék vásárolni nagyjából az alábbi konstrukcióban:
Lakás értéke/ára: 12 000 000 Ft
Saját erő: 8 000 000 Ft
Fundamenta megtakarítás + állami támogatás: 1 200 000 Ft
Jelzáloghitel: 2 800 000 Ft

A kérdésem az lenne, hogy van-e esélyem jelzáloghitelt felvenni a fenti konstrukcióban, ha:
– gyermekét egyedül nevelő anyuka vagyok, nettó fizetésem havi 175 000 Ft + 30 000 Ft gyermektartás.
– bevonandó adóstársam nincs, legfeljebb édesanyám, aki a 70. életévét betöltötte
– a házasságomból fennmaradt közös ingatlanhoz kapcsolódó jelzáloghitelben még adóstárs vagyok (ingatlan értéke: 11-12 millió Ft, hiteltartozás: 9 500 000 Ft, havi törlesztő részlet rám eső része 23 000 Ft)

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Andrea

Kedves Andrea!

Lakáscélú jelzáloghitelt abban az esetben tud igényelni a vásárláshoz egyedülállóként, ha a válásról rendelkezik már jogerős bírósági határozattal. A jövedelemvizsgálat során a bankok figyelembe veszik a leendő adós valamennyi meglévő hiteltörlesztését, így a házasságából fennmaradt közös ingatlanhoz kapcsolódó jelzáloghitel Önre eső törlesztő részletével is kalkulálnak hitelbírálat során. A gyermektartás sajnos nem tartozik a hitelfelvétel során elfogadható jövedelmekhez, de ennek összege nélkül is elegendő lehet nettó fizetése – a megfelelő futamidő kiválasztásával – a felvenni kívánt és meglévő hiteltörlesztésekhez. Így nem szükséges további adóstárs bevonása a hitelügyletbe.

Az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő, legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Amit még esetleg érdemes számításba venni, ha korábban nem használták ki ezt a lehetőséget, az az eltartott gyermek után igényelhető támogatás, a CSOK. Használt lakás vásárlásához igényelt CSOK esetén megengedett más lakásban (akár több lakásban is) legfeljebb 50% tulajdoni hányad. A meglévő ingatlanban lévő tulajdonrésze tehát – ha annak mértéke nem haladja meg az 50%-ot – nem jelentene kizáró okot. A vásárláshoz 1 gyermek után 600.000 Ft összegű CSOK vehető igénybe. A használt lakásra vonatkozó további CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg.

Irodáinkban a teljes körű CSOK és hitelügyintézés díjmentes! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése