Tisztelt Szerkesztő!

25 éves egyedülálló anyuka vagyok egy tüneményes 4 éves gyermekkel! Érdekelnének a kilátásaim, hogy saját lakáshoz jussunk! Minden megoldás érdekel!

Kicsivel diplomás minimálbér felett keresek. Egyéb juttatásaink: családi pótlék, gyermektartási díj. Ezek beleszámítanak a hitelfelvételbe?
Esetlegesen szocpolt igényelhetnék?
Igazából gondolkoztam már abban is, hogy egy kisebb értékű apartmant megvennék és átalakíttatnék. Gondolom erre a szocpol nem él vagy igen?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Hajnal

Kedves Hajnal!

Hitelfelvételnél elsődlegesen a munkaviszonyból származó jövedelem fogadható el. A folyamatos munkaviszonynak piaci kamatozású lakáshitel felvételélez legalább 3 hónapja, államilag támogatott kölcsönhöz legalább 6 hónapja meg kell lenni, s az igénylő egyik esetben sem lehet próbaidő alatt. A fizetésnek minden esetben el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét. Az önállóan elfogadható jövedelem mellett kiegészítő, vagyis másodlagos jövedelmek is elfogadhatók. Ilyen például a családi pótlék vagy a gyermektartási díj. A jövedelemvizsgálat során tehát ezeket is figyelembe veszi a hitelbíráló. Mindhárom jövedelmet igazolni kell.

Szocpolt jelenleg csak újépítésű lakás vásárlásához és új ház építéséhez lehet igényelni, de 1 gyermek után ilyen esetben sem jár a támogatás. A jogosultsághoz legalább 2 meglévő vagy vállalt gyermek szükséges. A szocpol érdekében egyedülállóként azonban nincs lehetőség még 1 gyermek vállalására. Az előzőekből következően szocpol kisebb értékű apartman vásárlásához, átalakításához szintén nem vehető igénybe.

Lakásvásárláshoz - akár használt, akár új lakás mellett dönt - piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakásvásárlási hitelt igényelhet, melyek forint alapon érhetők el a pénzintézetek kínálatában. A teljes vételár egyik esetben sem vehető fel, ezért önerő mindkét esetben szükséges. Az, hogy mennyi az a minimális önerő, ami a lakásvásárláshoz szükséges, a vásárolandó lakás értéke, állapota, területi elhelyezkedése és a háztartás jövedelmi helyzete alapján határozható meg. A finanszírozási arány tehát mindezek függvényében az ingatlan forgalmi értékének 50%-tól 80%-áig terjedhet. Ha nem rendelkezik az elvárt saját erővel, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával nyílhat lehetőség a hitelösszeg emelésére. Konkrét kalkulációt Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak Önnek készíteni!

Az aktuális törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével számolhatja ki! További kérdés esetén forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez online vagy személyesen!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése