Tisztelt Szakértők!

Több kérdésem is lenne a babaváró hitellel kapcsolatban, amelyek az igénylés közben felmerültek:

1) Amennyiben megkapjuk a hitelt, azt bármire fel lehet-e használni? Leírás szerint, igen, de ez valóban így van? Mi egy részét feltehetőleg ingatlanvásárlás során szeretnénk felhasználni falusi CSOK kiegészítésére.
Ennek van-e bármilyen akadálya? Illetve autóvásárlásra is szeretnénk belőle költeni.

2) Jelenleg 2. gyermekünket várjuk, aki május közepén fog születni. Már folyamatban van az igénylés, tehát a megszületése előtt lezajlik a folyamat. És úgy tudom, hogy lehet szüneteltetést kérni már most, mivel betöltöttem a 12. hetet. A törlesztés szüneteltetését kérni kell vagy automatikus? Illetve a szünetelés alatt lehet-e előtörleszteni, ha szeretnénk? Továbbá van-e mód a szüneteltetés leállítására, és a törlesztés elkezdésére?

3) Amennyiben elutasítanák a kérvényt, beadhatjuk-e újra? Ha igen, ennek mi a menete?

Válaszukat köszönöm!
Anett

Kedves Anett!

1.) A babaváró hitel szabad felhasználású, tehát bármire felhasználható elvileg. A gyakorlatban egy hitelintézet van, ahol a babaváró hitel felhasználását – meghatározott hitelösszeg felett – igazolni szükséges. Ez azt jelenti, hogy ingatlanvásárlás esetén például előszerződés bemutatásával, autóvásárlás esetén adásvételi szerződéssel, stb. Nincs akadálya annak, hogy a hitelt ingatlan- és autóvásárlásra felhasználják. Amennyiben a falusi CSOK keretében lakáshitelt is szeretnének majd igényelni, s mindezt a babaváró hitel felvételét követő 90 napon belül, akkor némi korlátozások vannak a maximálisan felvehető lakáshitel összegét illetően. Amennyiben ez a kérdés aktuális, Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást ezzel kapcsolatban.

2.) Szüneteltetésre már a betöltött 12. terhességi héttől van lehetőség. Ez azonban nem automatikus. Az érintett hitelintézetnél kell ezt jelezniük, s a megfelelő igazolással (várandósgondozási könyv) alátámasztani.
Előtörlesztésre van lehetőség, de amennyiben 5 éven belül a hitelösszeg legalább 50% előtörlesztésre kerül, úgy az előtörlesztett összegre vonatkozó kamattámogatást egy összegben vissza kell fizetni. A szüneteltetés bármikor megszüntethető és tovább törleszthető a kölcsön.

3. Ha azért kerül elutasításra a babaváró hitelkérelem, mert a jogosultsági feltételek nem állnak fenn, akkor más hitelintézetnél sem lesz elérhető a kölcsön. Amennyiben azonban a belső banki szabályok miatt kerül elutasításra, akkor más hitelintézetnél még működhet a hitelfelvétel. Ez esetben kérjük, töltse ki onine adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése