Tisztelt Hitelnet.hu Szakértője!

Édesanyám, aki 1944-es születésű 1,5 - 2 millió Ft kölcsönt szeretne felvenni, hogy miután eladta a lakását, ugyanazon városba költözzön, ahol mi élünk. A vásárolandó lakás értéke kb. 6 millió Ft lenne. Én sajnos nem tudok hitelt felvenni, mert már van egy lakáshitelem, de adóstársként úgy tudom szerepelhetek mellette.

Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségei vannak? Akár lakáshitel, akár személyi kölcsön formájában.
A hitel mellé köthet-e hitelfedezeti biztosítást?
Futamidőnek max 3 évet szeretne, a nyugdíja 160 ezer Ft körül van. A hitelre fordítható összeg havonta kb. 50 ezer Ft lenne.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Gabi

Kedves Gabi!

A vételár fennmaradó részét személyi kölcsön helyett lakáshitelből lenne célszerű finanszírozni, mert a lakáshitelek kamata kedvezőbb a személyi hitelek kamatánál. A legtöbb bank 74 éves igénylő részére már nem nyújt hitelt, de van olyan pénzintézet, ahol esetleg megoldható lehet a kölcsön felvétele további biztosíték bevonásával. További biztosítékot jelen esetben olyan adóstárs bevonása jelenthet, aki a futamidő végéig nem tölti be a 75. életévét. Ez az adóstárs lehetne Ön megfelelő jövedelemfedezettség esetén.

A megfelelő jövedelemfedezettség azt jelenti, hogy a felvenni kívánt hitel és az Ön már meglévő hiteltörlesztésének együttes összege nem haladja meg az igazolt nettó jövedelem 50%-át. Meghatározó tehát, hogy mennyi lenne Önnek a nettó jövedelme és mekkora összegű havi törlesztő részletet fizet, illetve a lakáshitelen kívül van-e esetleg bármilyen más rendszeres törlesztési kötelezettsége.

Mindezen információk ismeretében Szakértőink előzetes hitelbírálatot tudnak végezni, mely alapján pontosan meghatározható az Önök hitelképessége. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Jelzáloghitel törlesztési biztosítás édesanyja részére sajnos nem köthető, mert betöltötte már a 60. életévét. Önnek adótársként van lehetősége haláleset, rokkantság, keresőképtelenség, valamint munkanélküliség kockázatára biztosítást kötni, melyekről Szakértőink szintén készséggel tájékoztatják.

A minimális futamidő adott esetben 6 év lehet, de van lehetőség a kölcsön lejárat előtti visszafizetésére, az aktuális előtörlesztési díj megfizetése mellett.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése